ODRŽANA JOŠ JEDNA "LAŽNA EVROVIZIJA"! NEĆETE VEROVATI KO JE SVE UČESTVOVAO: Končita Vurst otvorila takmičenje!
Foto: Youtube

malo ko je znao!

ODRŽANA JOŠ JEDNA "LAŽNA EVROVIZIJA"! NEĆETE VEROVATI KO JE SVE UČESTVOVAO: Končita Vurst otvorila takmičenje!

Takmičenje je skoro pa isto kao Evrovizija.

Objavljeno:

Od 2020. godine održava se slobodna ili kako je mnogi zovu „lažna Evrovizija” – Free European Song Contest. Ovo je međunarodno takmičenje muzičkih izvođača iz zemalja Evrope, organizovano od strane nemačke televizije “ProSieben” i produkcijske kuće “BrainpoolTv”, na čelu sa voditeljem i producentom Stefanom Rabom.

Takmičenje je skoro pa isto kao Evrovizija – učesnici u televizijskom šou programu izvode uživo pesmu kojom predstavljaju svoju zemlju.

Ovo takmičenje nastalo je nakon što je koronavirus stopirala Eurosong, kao alternativa. Posle uspeha „Free European Song Contest” 2020. godine, producenti su odlučili da sa ovim takmičenjem nastave, pa su ga tako organizovali i ove godine.

Prvo takmičenje bilo je 16. maja 2020. godine u Kelnu. 16 predstavnika samo je odlučilo o pesmi kojom će prezentovati svoju zemlju, a na prvom, prošlogodišnjem „lažnom Erosongu” pobedila je Španija, odnosno Niko Santos, sa pesmom „Like I love you”. Ove godine takmičenje je bilo 15. maja, a pobednik je bila Irska koju je predstavljala Rea Garvi sa pesmom „The one”.

Voditeljka ovogodišnje „slobodne Evrovizije” bila je Končita Vurst, pobednica Eurosonga 2014. (Austrija), kao i Stiven Gitjen.

Zemlje koje su ove godine debitovale su Engleska, Francuska, Grčka, Škotska i Slovenija, dok su pored njih učestvovale i Austrija, Belgija, Nemačka, Irska, Italija, Holandija, Poljska, Škotska, Švajcarska, Španija, Turska i Hrvatska, koju je predstavljala pevačica Jasmin Vagner koja, uz nemačko, ima i hrvatsko državljanstvo,

– Želim pobedu za Hrvatsku, domovinu moje majke. Ponosna sam što predstavljam prelepu Hrvatsku – napisala je ona na Fejbuk profilu te dodala da se nada da će svi Hrvati iz Nemačke glasati za nju.

Jasmin je rođena 1980. godine u Hamburgu. Otac joj je Nemac, a majka Hrvatica. U Hrvatskoj ima i baku i deku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.