KADA KRALJICA UMRE JEDNOROG ĆE POSTATI KRALJ VELIKE BRITANIJE: Tajna kodiranih imena isplivala u javnost!
Foto: Print Screen Youtube

hit

KADA KRALJICA UMRE JEDNOROG ĆE POSTATI KRALJ VELIKE BRITANIJE: Tajna kodiranih imena isplivala u javnost!

Dobro je poznato da će princ Čarls, kada kraljica umre, postati novi britanski kralj, a iz nekog razloga tajna služba odlučila mu je dati kodno ime „Jednorog“

Objavljeno:

Kada su pojedine osobe poznate u celom svetu, uvek postoji veliki rizik od toga da bi im neko mogao nauditi. Zato predsednici i prve dame, ali i članovi kraljevskih porodica imaju i kodna imena, koja se aktiviraju u slučaju opasnosti, ali i pokreću određene akcije osiguranja.ž

Tako je dobro poznato da svaki američki predsednik postaje - POTUS, a njegova supruga, prva dama - FLOTUS. No, to isto tako ne znači da nemaju neka dodatna imena koja se drže u najvećoj tajnosti.

Princ Čarls
foto: EPA / NEIL HALL / POOL

Slovo S

Slično se odvija u britanskoj kraljevskoj porodici. Kada kraljica Elizabeta II (Elizabeth) stiže na neki događaj, nju najavljuju kodnim imenom kako se ne bi stvarala nepotrebna histerija. Tako je i kada Kejt Midlton (Kate Middleton) i princ Vilijam (William) odlaze na neku od prekomorskih kraljevskih turneja ili na privatni odmor.

Neka kodna imena povezana su s osobom koja ih nosi, dok su neka data bez ikakvog posebnog razloga. Zanimljivo je i da svaki član porodice ima spreman „plan za sahranu“ pa i ti događaji imaju svoja kodna imena, a sve kako ne bi privlačili previše pažnje.

Kraljevski pomoćnici, ali i policijski službenici zaduženi za sigurnost kraljice Elizabete II tokom njenih pojavljivanja u javnosti za nju imaju kodno ime i ono je - slovo S.

(Espreso / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.