SINOĆ SU BIJONSE I TEJLOR SVIFT DOMINIRALE I UŠLE U ISTORIJU: Ovogodišnji Gremi je SIJAO ZBOG FASCINANTNIH ŽENA!
Foto: AP/ Chris Pizzello

svaka čast!

SINOĆ SU BIJONSE I TEJLOR SVIFT DOMINIRALE I UŠLE U ISTORIJU: Ovogodišnji Gremi je SIJAO ZBOG FASCINANTNIH ŽENA!

Bez konkurencije!

Objavljeno: 10:22h

Dodela ovogodišnjih Gremi nagrada protiče u znaku Bijonse i Tejlor Svift.

Bijonse je u nedelju uveče osvojila 28. Gremi, čime je postala žena sa najviše nagrada u istoriji dodele Gremija, a pretekla je i dosadašnju rekorderku, kantautorku Alison Kraus. Još jedna pevačica koja se upisala u muzičku istoriju je Tejlor Svift, koja je postala prva umetnica koja je tri puta osvojila nagradu album godine. Tejlor je ovu nagradu dobila za album "Folklor", koji je izbacila u toku izolacije zbog pandemije korona virusa, dok je prethodne dve nagrade dobila za albume "Fearless" 2010. godine, kao i za "1989", koji je izašao 2016. godine. Ono što je zanimljivo je da su samo još tri izvođača uspela da tri puta osvoje nagradu za album godine, a to su Frenk Sinatra, Pol Sajmon i Stivi Vonder.

Bijonse je, s druge strane, svoj album "Black Parade" posvetila pokretu "Black lives matter".

1 / 1 Foto: Profimedia

„Kao umetnica, verujem da je moj posao da odražavam vreme, a bilo je to tako teško vreme", rekla je dok je preuzimala nagradu. Želela sam da osnažim, ohrabrim i proslavim sve prelepe crne kraljice i kraljeve koji inspirišu i mene i ceo svet" - rekla je Bijonse.

Nagradu za album godine dobila je Tejlor Svift za album "Folklore", pesma godine je "I can't breathe" u izvođenju H.E.R, a najbolji novi izvođač je Megan Stalion.

1 / 2 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.