PEVAČICA UMRLA OD KORONE! Sa samrtne postelje poslala PREJAKU PORUKU SVIMA!
Foto: Printscreen

TUGA!

PEVAČICA UMRLA OD KORONE! Sa samrtne postelje poslala PREJAKU PORUKU SVIMA!

Jezivi detalji smrti...

Objavljeno: 12:03h

Kijana Satn borila se za život do samog kraja, ali u tragičnim objavama na Fejsbuku pre nego što je preminula opisuje kako je bila odlučna da pobedi virus.

Talentovana pevačica, koja je umrla od Kovida sa samo 28 godina, uputila je očajničku molbu iz svog bolničkog kreveta, pozivajući ljude da "budu oprezni" i "budu sigurni".

Kijana,(28), provela je 16 dana boreći se za dah, prvo na kiseoniku, a zatim na ventilatoru, pre nego što je njena uništena mama Kirsti dozvolila lekarima da joj isključe životni oslonac.

Kijana Satn
foto: Printscreen

Kirsti je rekla: „Dok su gasili mašinu, gladila sam Kijanin nos i obrve, baš kao i kad je bila beba. Pokušavala sam da je uspavam.

„Rekla sam joj:„ Volim te, volim te više, volim te milione, rekao sam prvo “. To smo uvek govorili jedni drugima. Još uvek ne mogu da verujem da je nema. “

Kijana je na Fejsbuku opisala svoju bitku protiv virusa, rekavši da je odlučna da ga pobedi.

Kijana Satn
foto: Printscreen

Tri dana nakon prijema 2. januara, rekla je: „Jedva se krećem, a da potpuno ne izgubim dah. Mogu samo da pričam u rečenicama.

„Spavam i spavam, ali me disanje budi. Osećam se kao da me neko tapka po grudima i leđima. Osećam se kao da idem unazad - valjda se stvari pogoršaju pre nego što postanu bolje.

„Ovo je tako stvarno. Odeljenje na kome se nalazim je puno. Postoji šest medicinskih sestara i zdravstvenih asistenata i 36+ pacijenata.

"Prezadovoljni su. Molim vas, budite oprezni, budite sigurni. Bila sam i pogledajte gde me je to dovelo."

Mama Kirsti, rekla je kako je Kijana, koja je pevala sa horom zajednice Norvič, štitila od marta.

Od detinjstva je patila od krhke astme, retkog i teškog oblika bolesti, ali se u poslednje dve godine pogoršala, postajući zavisna od steroida koji su uzrokovali debljanje.

Kijana je primljena u Norfolk i Univerzitetsku bolnicu Norvič nakon napada astme i pozitivna na Kovid.

To je podstaklo Kirsti da dobije test koji se takođe pokazao pozitivnim.

Kijana je prvo dobila masku sa kiseonikom, zatim kapuljaču i mogla je da šalje poruke prijateljima iz svog bolničkog kreveta.

Kijana Satn
foto: Printscreen

Njena poslednja, 12. januara, glasila je: „Hajde ljudi, nađimo snage i ljubavi i borimo se zajedno.“

Tri dana kasnije stavljena je na životnu podršku.

Kirsti je rekla: „Nisam mogla da vidim Kijanu u bolnici, jer sam takođe imala Kovid i nisam smela na odeljenje, ali ona bi me pozvala u lice.

„Poslednji put smo razgovarali pre nego što je postavljena na potpunu ventilaciju i pitala me je:‘ Mama, budi iskrena, izgledam li bolje? ’Šalila sam se da joj treba pranje kose. To je bio poslednji razgovor koji smo imali. “

Lekari su Kirsti pozvali u bolnicu sledećeg dana - kada je prošao njen period izolacije - i rekli joj da se više ništa ne može učiniti za Kijanu.

Rekla je: „Bila sam izbezumljena. Moja sestra Alison je došla u bolnicu, jer je u to vreme Martin (Kijanin očuh) takođe bio bolestan od Kovida. Ona je držala jednu Kijaninu ruku, a ja drugu.

„Sećam se da je jedan divni lekar stavio ruku na Alison.

„Sve što sam mogao da vidim bio je njegov venčani prsten i sećanje u mislima:’ Taj siromah mora da ode kući svojoj ženi i da joj kaže da sam danas izgubio još jedan ’.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.