VEČNA LJUBAV!67 GODINA OD VENČANJA VEKA:Poslednje reči bivšeg supruga Merlin Monro na samrti NAJEŽIĆE VAM CELO TELO
Merlin Monro i Džo Dimađo, Foto: Profimedia

zanimljivo!

VEČNA LJUBAV!67 GODINA OD VENČANJA VEKA:Poslednje reči bivšeg supruga Merlin Monro na samrti NAJEŽIĆE VAM CELO TELO

Buran život Merlin Monro.

Objavljeno:

Najvoljenija plavuša gotovo da je imala averziju prema sportistima, a za legendarnog bejzbol igrača, mislila je da nije baš bistar. Ipak, na nagovor prijatelja pristala je da se vidi sa njim. Osamnaest meseci kasnije izgovorila mu je sudbonosno „da"

Merilin Monro i Džo Dimađo venčali su se 14. januara 1945. godine, 18 meseci nakon što su se upoznali preko zajedničkog prijatelja. I danas, sinonim su za fatalnu ljubav, iako im je brak trajao 274 dana. Tadašnji miljenik nacije i sportista kakvom niko nije mogao ni prići bio je opčinjen plavom zabavljačicom.

Ona je bila ljubav njegovog života, a kada su se razveli, Merlin je tvrdila da je sa njim prošla kroz strašno psihičko zlostavljanje. Ipak, nacija se (po nepisanom pravilu) seća samo lepih, ali i udarnih trenutaka, poput prstena koji je lepotica nosila – od platine, na kom je bilo 35 brušenih dijamanata.

marilyn monroe
foto: Profimedia

Odlučio je da okonča karijeru 1951. godine, a već naredne upoznao je ljubav svog života – veliku Merilin Monro. Iako je zauzimao posebno mesto u srcima ljudi čitave zemlje, Merilin nije bila posebno srećna „što joj ga nabacuju”. Imala je predrasude kada je reč o sportistima, pa je bila uverena da je tupav i arogantan, ali je na nagovor prijatelja „spustila je loptu” i upoznala se sa njim. Ubrzo, najveća ali i najtužnija holivudska ljubavna priča uzela je maha. Venčanje u San Francisku smatra se svadbom veka i nema ko je nije ispratio s užitkom.

marilyn monroe, joe dimaggo
foto: Profimedia

Problemi su, međutim, počeli da ih muče već na medenom mesecu. Ljubomorni sportista loše se nosio sa njenom slavom, koja je u tom trenutku bila dostigla svoj vrhunac. Golišavih fotografija bilo je gotovo na svakom koraku, a tek posle famoznog nastupa za američke vojnike u Koreji… Džo je bio na ivici nerava i non-stop bi se svađali. Zato je Monrova podnela zahtev za razvod, a na svu muku – Džo je za to saznao putem televizije. U otvorenom pismu obratio se javnosti posle jednog njenog nastupa, pa otkrio kako se oseća.

– Molim te, razmisli još jednom i daj nam još jednu šansu. Srce mi je puklo kada sam video da plačeš pred svima. Hajde da spasimo brak – pisao je on i nastavio da joj šalje gomile drugih pisama, u nemogućnosti da je preboli. Ona, ipak, nije odustajala od svoga.

marilyn monroe, joe dimaggo
foto: Profimedia

Za razliku od nje, Džo posle ovog više nije bio ni u jednom braku. Nije imao nijednu ružnu reč za nju. Nakon tragične smrti glumice, sve troškove njene sahrane, prenosili su strani mediji, platio je upravo on. Sve do sopstvene smrti, na njen grob je slao pupoljke crvenih ruža tri puta nedeljno. Navodno, prema advokatu i poverljivom osoblju, njegove poslednje reči bile su:

– Sada ću napokon da vidim Merilin.

marilyn monroe, joe dimaggo
foto: Profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.