TELO MRTVOG ČARLI ČAPLINA JE BILO UKRADENO! Odvijala se PRAVA DRAMA, pljačkaši uputili JEZIVE PRETNJE!
Foto: Printscreen/Youtube

bizarno

TELO MRTVOG ČARLI ČAPLINA JE BILO UKRADENO! Odvijala se PRAVA DRAMA, pljačkaši uputili JEZIVE PRETNJE!

Tri meseca nakon sahrane neko je ukrao telo slavnog komičara iz njegove grobnice u švajcarskom selu Corsier-sur-Vevey

Objavljeno:

Glumac Čarli Čaplin je umro na katolički Božić 1977. godine u 88. godini. Ta vest rastužila je milione njegovih fanova širom sveta, ali ne koliko događaj koji je usledio…

Tri meseca nakon sahrane neko je ukrao telo slavnog komičara iz njegove grobnice u švajcarskom selu Corsier-sur-Vevey.

Ispostavilo se da su telo ukrali Romana Vardasa i Ganča Ganeva, poljski i bugarski automehaničari u pokušaju da iznude novac od Čaplinove udovice Une O’Nil. Njoj je stigao zahtev za otkup od 600.000 dolara, ali ucenjivači sigurno nisu očekivali njenu rekaciju! Naime, kada je čula koliko traže, Una je rekla kako bi njen suprug “mislio da je njihov zahtev smešan”.

Istraga je trajala pet nedelja i konačno je dala rezultate. U velikoj policijskoj akciji policija je uspela da uhapsi dvojicu otmičara i pronađe kovčeg sa glumčevim telom koje su zločinci zakopali u polju na oko kilometar i po od Čaplinove porodične kuće u Korsieru.

Jedanaest nedelja nakon krađe, telo Čarlija Čaplina ponovo je položeno u grobnicu u blizini Ženevskoj jezera. Ovog puta, sanduk je ostavljen ispod debelog sloja betona kako bi se sprečili mogući ponovni pokušaji pljačke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.