OSETILA SAM DA NJEGOVI PRSTI ULAZE U MENE! Skandal, poznata MODELSICA otvorila dušu u jezivoj ISPOVESTI
Foto: Printscreen:instagram/emrata

TRAUMA

OSETILA SAM DA NJEGOVI PRSTI ULAZE U MENE! Skandal, poznata MODELSICA otvorila dušu u jezivoj ISPOVESTI

Većine toga što je usledilo sećam se kroz maglu. Jasan mi je samo osećaj. Ne sećam se da smo se ljubili - napisala je manekenka

Objavljeno:

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski (29) optužila je fotografa Džonatana Ledera za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu.

Ratajkovski je optužbu iznela u podužem eseju koji je napisala za časopis New York, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis Darius i da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovom domu.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će pozirati za donji veš. Želeći da deluje zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri. "Naučena sam da je važno da se stekne reputacija dobre radnice koja ne zanoveta", napisala je Ratajkovski. "'Nikad ne znaš s kim će raditi posle tebe', govorio bi mi."

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: "Hajdemo sada da pokušamo bez odeće".

foto: Profimedia

"Iste sekunde nakon što sam skinula odeću, deo mene se isključio", piše Ratajkovski. "Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bi mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju počele povećavati."

Kasnije, kada je majstor šminke koji je radio na snimanju otišao da spava, Ratajkovski kaže da se osećala kao da je potpuno budna, ali "jako, jako pijana". Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli ćebetom na kauču i da je fotograf počeo da je ispituje o momcima s kojima je bila u vezama i da ju je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrejala.

"Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sećam najjasnije. Mrzim to što je Džonatan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bi se utešila", napisala je Ratajkovski.

"Većine toga što je usledilo sećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osećaj. Ne sećam se da smo se ljubili, ali se sećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko pre, a ni niko posle njega. Mogla sam da osetim svoj oblik i zaista me bolelo. Instinktivno sam zgrabila njegovu ruku i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On je ustao i u tišini se povukao na gornji sprat."

Manekenka je napisala da je prespavala u Lederovom domu i da se sutradan vozom vratila kući.

foto: Instagram printscreen

Fotografije koje su nastale u Lederovom domu 2016. su godine objavljene u knjizi "Leder / Ratajkowski Collector's Edition" izdavača Imperial Publishing, no Ratajkovski tvrdi da fotograf i izdavač nisu imali pravo da koriste te fotografije. Objavu knjige i izložbu na kojoj su fotografije trebale biti predstavljene tada se pokušalo blokirati pravnim putem.

PR izdavača Imperial Publishing u utorak je utvrdio da su optužbe koje je Ratajkovski iznela lažne.

"Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkovski koje je u želji za publicitetom dala časopisu New York. Naravno da gospodin Leder poriče da njene tvrdnje da je "napastovana". Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima", rekao je glasnogovornik za Page Six.

Kada su novinari časopisa New York nazvali Ledera ne bi li proverili informacije koje je Ratajkovski iznela u eseju, on je rekao da su njene optužbe "prejeftine i detinjaste" da bi na njih odgovarao. Potom je dodao: "Svesni ste o kome pričamo? To je devojka koja je tada bila gola u časopisu 'Treats!' i koja je gola skakutala u spotu (za pesmu 'Blurred Lines') Robina Thickea. Zaista želite da neko veruje da je ona bila žrtva?"

foto: Reuters

Ratajkovski tvrdi da ni ona niti njen agent nisu predali prava za korišćenje fotografija koje je napravio Leder. On pak tvrdi da postoji ugovor kojim se pitanje prava rešilo. Manekenka tvrdi da joj je njen advokat rekao da nema smisla tužiti jer bi sudski postupak bio neverojatno skup i da "ne bi urodio plodom".

Lederov predstavnik međutim tvrdi da je Ratajkovski zna da nema pravne osnove da stopira objavu fotografija. "Zato se okrenula (ponovnom) olajavanju fotografa i optužbama za zlostavljanje. Šteta je to jer su fotografije moćne i njeni ih obožavatelji vole", dodao je.

Page Six nije uspeo da stupi u kontakt s časopisom Darius.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutanji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.