UMRLA ZVEZDA ZVEZDANIH STAZA! Svet se oprašta od velikog glumca
Foto: printscreen

tuga

UMRLA ZVEZDA ZVEZDANIH STAZA! Svet se oprašta od velikog glumca

Velika filmska zvezda napustila nas je jutros, potvrdila je njegova porodica!

Objavljeno: 14:45h

Ben Kros, engleski glumac najpoznatiji po portretiranju britanskog olimpijskog sportiste Harolda Abrahams-a, umro je u 72. godini života nakon kratke bolesti.

foto: printscreen

Filmski glumac preminuo je jutros u Beču, potvrdila je njegova porodica.

Kros je rođen u Londonu 1947. godine u porodici radničke klase. Glumom je počeo je da se bavi u mladosti, učestvujući u predstavama iz gimnazije, ali je školu napustio da bi radio kao čistač prozora, konobar, stolar i stolar pre nego što je primljen u 22. godinu na Londonsku Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti. Izvrsno se snašao na RADA i osvojio prestižnu nagradu glumačke škole Vanbrugh za performans godine. Nastavio je da traži niz glavnih scenskih uloga, prvo pojavljivanje u filmu bilo je u ostvarenju "A Bridge Too Far" koji govori o Drugom svetskom ratu.

Krosov put ka međunarodnoj slavi počeo je 1978. godine njegovom predstavom u predstavi "Chicago", u kojoj je glumio Billija Flinna. Njegov nastup postakao je njegovo igranje u britanskom klasiku "Chariots Of Fire". Na osnovu istinite priče, oslikao je priču o dva britanska atletičara, jednom Jevrejinu koji je trčao da prevaziđe predrasude i drugom pobožnom hrišćaninu koji se borio za slavu Božju, a koji se takmičio na Olimpijadi 1924.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.