KAKO JE ROBERT DE NIRO STOPIRAO PO SRBIJI? Voli gibanicu i pogaču, ali jedna stvar mu se nikako nije dopala
Robert De Niro, Foto: Reuters

TRAGOM NESVAKIDAŠNJE PRIČE

KAKO JE ROBERT DE NIRO STOPIRAO PO SRBIJI? Voli gibanicu i pogaču, ali jedna stvar mu se nikako nije dopala

Slavni glumac je tokom studentskih dana obilazio Evropu autostopom. Tako ga je, šezdesetih godina prošlog veka, put naneo do sela Čokot blizu Niša. Kako je i kod koga proveo tada šest dana, prvi put javno govori njegov domaćin, tačnije sin domaćina

Objavljeno:

Došli su po mene u školu, gimnaziju, zbog gosta sa kojim ne mogu da se sporazumeju, kaže Siniša Đokić, meštanin Čokota i priseća se susreta sa holivudskim glumcem. "Tata je dolazio sa pijace iz grada prema selu zapregom, a De Niro je hodao i stopirao. Video je da zaprega ide sporo i iskoristio momenat da se popne na kola u zadnji deo. Njih dvojica nisu ništa razgovarali, a tata kad je došao do tadašnjeg auto-puta koji vodi za Grčku, zaustavio je konja i rekao mu da može da siđe, da je to njegov put." Kako mu je otac prepričao, De Niro je tad ustuknuo i delovalo je da neće na auto-put, već je produžio zapregom. Tako se našao baš u selu Čokot. "Za nas je on bio još jedan gost, ali problem je bio jer ne zna jezik". Siniša je jedini uspevao da se sporazume sa De Nirom. "Simpatičan mlad čovek, pružili smo ruku jedan drugom kad sam ga prvi put video, predstavio se... objasnio nam da je student i da je na putu auto-stopom. Rekao je da dolazi iz Nemačke i da ide prema jugu ka Grčkoj. Očarao me svojim izgledom", seća se Siniša.

U mlađim danima
U mlađim danima foto: Printscreen Youtube

Kaže da je glumac vežbao svakog jutra, kao i da je voleo da provodi vreme u bašti. De Niro je bio oduševljen gibancom i pitom, kako kaže Siniša, "o pogači da ne priča", a papriku sa sirom nije hteo prva dva-- tri dana da jede. Pratio je, holivudski glumac, tokom svog boravka mladog Sinišu svako jutro u školu i u šali mu govorio da pobegne sa poslednja dva časa. "Molio sam ga, jer nismo imali nijednu kafanu ili restoran, da sednemo na piće u prodavnici na gajbice i da pijemo 'iz ruke'", priseća se Đokić, ali De Niro je to odbijao.

U Čokotu je proveo šest dana, a njegovi domaćini su tek desetak godina kasnije shvatili ko je bio njihov gost. "Pripremao se neki festival kod nas i počele su njegove fotografije da se objavljuju u štampi. Rekao sam - evo mog gosta." Siniši, međutim, smetaju priče meštana da mu je slavni glumac dao novac da sagradi kuću i da je bogat čovek zbog njega.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.