KLJUČNI DOKAZI U ADVOKATOVIM BELEŠKAMA: Istraživanje o pogibiji princeze Dajane dovelo do UZNEMIRUJUĆEG OTKRIĆA!
Foto: Profimedia

šok

KLJUČNI DOKAZI U ADVOKATOVIM BELEŠKAMA: Istraživanje o pogibiji princeze Dajane dovelo do UZNEMIRUJUĆEG OTKRIĆA!

Dve godine pre smrti iznela je uznemirujuće stvari!

Objavljeno:

Otkriveni detalji beleške advokata koji bacaju novo svetlo na smrt princeze Dajane.

31. avgusta 1997. godine, princeza Dajana (36) poginula je u saobraćajnoj nesreću u Parizu, a ceo svet oplakivao je voljenu Ledi Di.

Dve godine ranije, vojvotkinja je svom advokatu Viktoru Mišonu rekla kako će pokušati da je se ''reše'' sledeće godine, a kao jednu od opcija navela je i saobraćajnu nesreću. Novi detalji i informacije o okolnostima tragične smrti princeze Dajane pojavile su se u dokumentarnoj seriji “The Diana Investigations”.

Naime, princeza Dajana je tvrdila da informacije ima od pouzdanih izvora, a njene reči je advokat dokumentovao u pismu koje se zove ''Mišonova beleška.''

princeza Dajana
foto: Profimedia

Tog 31. avgusta, vozač Henri Pol je slupao automobil u kom je bila princeza Dajana i njen partner, Dodi Al-Fajed u tunelu u Parizu, kada je jureći 100 kilometara na sat pokušavao da pobegne od paparaca na motociklima, a onda se zakucao u betonski stub mosta. Vozač, koji je inače bio i zamenik šefa bezbednosti, nesreću nije preživeo, a u njegovom telu je pronađena mešavina lekova na recept i alkohola.

Nakon nesreće, advokat Mišon je poslao poruku ser Polu Kondonu, tadašnjem komesaru Metropoliten policije, ali zvanična istraga o nesreći nije počela do 6. januara 2004. godine. Istraga je vodio policijski komesar Džon Stivens, a nazvana operacija Pedžet i otkrila je belešku koju je Kondon sačuvao u svom sefu, neposredno pre smrti, Mišon je u istoj priznao da “nema mnogo poverenja” u princezine strahove i da veruje da je ona “paranoična”.

Princeza Dajana verovala je da joj se sprema ubistvo

2006. godine su objavljene 832 stranice nalaza izveštaja Operacije Pedžet, a advokat koji je zastupao Al-Fajedovog oca, Majkl Mensfild nazvao je Mišovu belešku „najvažnijom stvari u ovom izveštaju“. 2003. godine je objavljeno još jedno misteriozno pismo, koje je navodno napisala princeza Dajana 1996. godinem kada je došlo do kraja razvoda je i princa Čarlsa.

– Moj muž planira ‘nesreću’ u mom autu, kvar na kočnici i ozbiljnu povredu glave kako bi očistio put do venčanja sa Tigi.

Princeza Dajana u intervjuu sa Martinom Baširom

Ispostavilo se da je beleška izmišljena, a novinar Martin Bašir koji je uradio čuveni intervju sa Dajanom, pokušao je da iskoristi falsifikovana dokumenta i nagovori je na razgovor.

Inače, borba za život Ledi Di trajala je nekoliko sati, a srce je dva puta prestajalo da joj kuca. Preminula je u 4.00, a njena smrt je zvanično proglašena tragičnom nesrećom. Do danas nisu pronađeni dokazi da je neko drugi osim pijanog vozača odgovoran za tragičnu nesreću, prenosi Objektiv.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.