POTRESNA VEST: Omiljena PEVAČICA boluje od RETKE NASLEDNE BOLESTI!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

POTRESNA VEST: Omiljena PEVAČICA boluje od RETKE NASLEDNE BOLESTI!

Kasnije se još jednom oglasila i dodatno objasnila o čemu je reč.

Objavljeno:

Kada se Sia Furler pojavila na sceni, nema ko je nije zapazio. Osim hitova koje je izvodila, a i pisala za druge, pevačica je zapala za oko mnogima zbog jedinstvenog modnog stila.

Njena jedinstvena frizura koja prekriva pola lica odmah je zaintrigirala mnoge, a potom i detalji iz njenog života...

Inače, pevačica je jednom prilikom otkrila da boluje od retkog poremećaja koji se naziva Elers-Danlos sindrom.

- Hej, patim od neurološkog poremećaja i užasnih bolova, u pitanju je Elers-Danlos sindrom. Htela sam da kažem svima vama koji osećate bol, bilo fizički, bilo emocionalni — volim vas i samo napred. Život je težak. Bol demorališe, ali vi niste sami - napisala je ona jednom prilikom na Tviteru.

Kasnije se još jednom oglasila i dodatno objasnila o čemu je reč.

- Samo da razjasnim, ja imam neurološki poremećaj u Elers-Danlos. Elers-Danlos nije neurološka bolest. Izvinjavam se zbog zabune - dodala je pevačica.

Sia
foto: Printscreen

Inače, Elers-Danlosov sindrom je vrlo retka nasledna bolest vezivnog tkiva koja obično dovodi do neobično savitljivih (fleksibilnih) zglobova, vrlo elastične kože i lomljivosti tkiva. Proizvode se kolagena vlakna koja su defektna, a i sam nivo proizvodnje je smanjen. Kolagen je protein koji daje čvrstinu koži i ligamentima i čini ih otpornim na istezanje. Usled ovih defekata koža i zglobovi su preterano rastegljivi (hiperekstenzija), rane otežano zarastaju (u procesu zarastanja rana neophodna je kontrakcija njenih ivica), koža je jako osetljiva i lako se povređuje. Javljaju se i poremećaji unutrašnjih organa: srca, krvnih sudova, creva, velikih zglobova.

Podsećamo, osim što je sama otpevala brojne hitove, Sia je i napisala preko 100 pesama za zvezde kao što su Bijonse, Adel, Britni Spirs, Rijana i drugi.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.