DIJAGNOZA KOJA JE POTPUNO DOKUSURILA: Brus Vilis izašao u javnost, "UMRI MUŠKI" ovako sada izgleda! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/dobledebruce

BORI SE!

DIJAGNOZA KOJA JE POTPUNO DOKUSURILA: Brus Vilis izašao u javnost, "UMRI MUŠKI" ovako sada izgleda! (FOTO)

Brus Vilis u javnosti posle vesti o bolesti

Objavljeno: 12:09h

Brus Vilis je odlučio da se oprosti od glume i povuče se iz javnog života nakon što mu je dijagnostifikovana afazija, poremećaj koji podrazumeva smanjenu mogućnost govora i izražavanja. No, nije se, kao mnogi američki penzioneri, odselio negde na Floridu, već je odlučio da ostane u Los Anđelesu sa porodicom, i novom i starom.

Pre nekoliko dana slavni glumac snimljen je u italijanskom restoranu u Brentvudu. Bio je na ručku sa prijateljima, ležerno obučen i potpuno opušten. Ovo su njegove prve fotografije u javnosti otkako je svet saznao s kakvim se problemom suočava. Iako ga više nećemo gledati u ulogama akcionih heroja, mora se priznati da Brus Vilis uopšte ne izgleda tako loše za jednog penzionera...

Brus Vilis je jedna od najvećih filmskih zvezda. Nastup u tri dela "Umri muški" zaradio je skoro milijardu dolara profita širom sveta.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Glumac je 1999. godine, uz Stivena Spilberga i Džejmsa Kamerona, bio na listi 100 najuticajnijih ljudi filma koju je pripremio engleski mesečnik „Empajer”. Već neko vreme, međutim, glumčevo zdravlje izaziva mnogo sumnji.

Obožavaoci su počeli da brinu za njihovog idola kada je počeo da glumi u kritično slomljenim niskobudžetnim filmovima.

Nakon saznanja da se glumac bori sa demencijom i ima problema sa pamćenjem dijaloga sada je otkriveno još nešto gore.

Vilisova porodica je podelila tu vest na Instagramu, navodeći da je poruka upućena Brusovim fanovima.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Američki glumac Brus Vilis (67) pauziraće sa glumom nakon što mu je dijagnostikovana bolest afazija, javlja magazin „Pipl“.

„Kao porodica želeli smo da podelimo da je naš voljeni Brus imao neke zdravstvene probleme i da mu je dijagnostikovana afazija, koja utiče na kognitivne sposobnosti. On će zbog toga napraviti pauzu u glumačkoj karijeri koja mu je značila mnogo“, navodi se.

Porodica je dodala da prolazi kroz veoma izazovne trenutke i da je zahvalna za ljubav, saosećanje i podršku koja dolazi od njegovih prijatelja, kolega, fanova.

Afazija je stečeni poremećaj govora, koji nastaje kao posledica moždanog oštecenja, a simptomi se ispoljavaju u vidu nemogućnosti govora.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bonus video:

36:37

ESPRESO INTERVJU: Mirče i Ana Radulović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.