IMALA JE POBAČAJE OD STRESOVA, MUŽEVI SU JE VARALI: Sinonim lepote i elegancije skončala je od RAKA CREVA I PLUĆA!
Foto: Instagram prinscreen/audrey.hepburn

TUŽNO!

IMALA JE POBAČAJE OD STRESOVA, MUŽEVI SU JE VARALI: Sinonim lepote i elegancije skončala je od RAKA CREVA I PLUĆA!

Popularna glumica prošla mnoštvo životnih trauma!

Objavljeno:

Od smrti Odri Hepbern prošlo je skoro 28 godina, a tokom života popularnost joj je donela mnoge lepe, ali i ružne trenutke što je nije sprečilo da do poslednjeg dana uživa u epitetu dive.

1 / 5 Foto: Profimedia

Rođena je u Belgiji 1929. godine, kao dete bankara i baronice, a majka joj je prenela plemićke manire.

Kada je napunila šest godina roditelji su joj se razveli. Otac joj je bio nacistički simpatizer i zauvek je napustio porodicu. Početkom nemačke okupacije u Evropi Odri je otišla sa mamom u Norvešku gde je pohađala balet. Živela je u trošnom stanu u kom se razbolela od anemije, a tada je videla kako izgleda patnja što ju je kasnije pretvorilo u borca za ljudska prava.

- Svakodnevno su odvozili pune kamione Jevreja u logore. Trenutak koji mi je i danas u sećanju je onaj kada sam videla jednog plavokosog dečaka koji odlazi mirno u sigurnu smrt. Na sebi je imao nekoliko brojeva veći kaput i osmeh na licu. Bila sam dete koje se, posmatrajući ga, divilo drugom detetu. Zbog toga sam svoj život posvetila radu u UNICEF-u - otkrila je glumica.

Odri Hepbern
foto: Profimedia

Kada se rat završio sa majkom se preselila u London. Kako bi preživele majka je radila razne poslove, bila je i čistačica i guvernanta, a to je podstaklo i Odri da privređuje. Pošto je kao glumica zarađivala tri funte više nego kao balerina, odlučila se za tu karijeru.

Na velika vrata Holivuda ušla je 1953. ulogom u filmu "Praznik u Rimu" i tada se preselila u Los Anđeles. Glumac Vilijam Holden bio je njena prva velika ljubav. Međutim, kada je saznala da se podvrgnuo vazektomiji, shvatila je da nikada neće moći da bude sa takvim čovekom.

Svog prvog supurga Mela Ferera upoznala je 1954. Pre nego što su dobili sina 1960. kada je i njihov brak počeo da se raspada, Odri je imala dva pobačaja. Jedan 1955. godine, a drugi kada je na snimanju filma "The unforgiven" pala i slomila karlicu. Lekar joj je rekao da je za to kriv stres, a tabolidi su pisali da ju je suprug psihički i fizički zlostavlja i da zbog toga ne može da iznese trudnoću.

Gregori Pek, Odri Hepbern
foto: Profimedia

- Strašno je kada vam kažu da vam je beba u stomaku umrla. Oba puta mi se srce slomilo - rekla je ona.

Od Ferera se razvela četrnaest godina kasnije jer je, kako se pričalo, imao ljubavnice. Godine 1969. udala se za italijanskog lekara Andrea, ali su se trinaest godina kasnije razveli jer je otkriveno da on ima nekoliko mlađih ljubavnica.

- Oba puta sam sačekala da mi sinovi odrastu da bih se razvela - rekla je ona.

Od 1980. godine živela je s glumcem Robertom Voldersom. Za njega se nije udala jer je prestala da veruje u brak. Početkom 1992. godine, vraćajući se iz Somalije gdje je otputovala s UNICEF-om, počela je da oseća ogromne bolove.

Lekari su ustanovili da boluje od raka creva i pluća. Umrla je u januaru 1993. godine.

Bonus video:

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović
12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media