JESTE NEUSPEH, ALI NIJE DEBAKL! NEĆETE ME POSVAĐATI SA SALETOM! Danilović demantovao priče o sukobima u Kini!
Foto: Starsport©

Mundobasket 2019

JESTE NEUSPEH, ALI NIJE DEBAKL! NEĆETE ME POSVAĐATI SA SALETOM! Danilović demantovao priče o sukobima u Kini!

Predsednik KSS je govorio o neostvarenim očekivanjima na SP, ali i novinskim natpisima koji su se pojavili

Objavljeno: 14:14h
Aleksa Radosavljević

Košarkaši Srbije vratili su se iz Kine sa Svetskog prvenstva, gde su zauzeli peto mesto, što je u domaćoj, ali i svetskoj javnosti okarakterisano kao debakl.

Naši reprezentativci su uoči početka takmičenja važili za glavnog favorita za zlatnu medalju, međutim, zaustavljeni su u četvrtfinalu od Argentine, te su tako ostali i bez borbe za odličje.

U međuvremenu je utisak malo popravljen pobedama nad Amerikom i Češkom u doigravanju za peto mesto, da bi posle toga selektor Aleksandar Đorđević poručio da napušta kormilo nacionalnog tima s obzirom da mu je istekao ugovor i da neće pregovarati o produžetku saradnje.

Predrag Danilović se obratio novinarima posle Svetskog prvenstva
Predrag Danilović se obratio novinarima posle Svetskog prvenstvafoto: Starsport©

Po povratku iz Kine, predsednik KSS, Predrag Saša Danilović je dan kasnije održao konferenciju za medije u "kući košarke", gde je glavna tema bio upravo rezultat na Mundobasketu, ali i neki natpisi u medijima o navodnim sukobima u Kini.

On je na početku istakao da neće podneti ostavku na mesto prvog čoveka KSS-a, pa se potom osvrnuo na priče da je imao sukobe sa selektorom Đorđevićem, ali i svojim prvim saradnikom, generalnim sekretarom KSS-a Dejanom Tomaševićem.

- Red je da se obratim, hvala što ste ovoliko došli. Kunem vam se, nije bilo ovako kad sam se opraštao. Mnogi me znaju još otkad sam Partizan vodio. Znate moj način rada, razmišljanja, kako bi trebalo da se ponaša predsednik u klubu, a kako u Savezu, prema reprezentaciji - rekao je na početku obraćanja Danilović, koji je potom demantovao da je imao sukobe sa selektorom Đorđevićem.

Saša Danilović je demantovao sukobe sa Tomaševićem i Đorđevićem
Saša Danilović je demantovao sukobe sa Tomaševićem i Đorđevićemfoto: Starsport©

- Načuo sam da je lakše doći do Kim Džonga, ili kako se već zove, nego do mene. I pošto sam načuo da sam pogrdno govorio za Saleta Đorđevića, mog prijatelja od 30 godina, pa da sam se sukobio sa Tomaševićem, da razjasnim. Svako obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora. Tumačilo bi se sa pravom, da je rad iza leđa selektoru. Sada Saletu, sutra drugom nekom.

- Dovoljno sam iskusan i pametan da takve stvari znam i naučio sam da ne radim. Gospodo, moram da vas razočaram, nisam imao konflikt, niti sam prijatelju i saradniku bilo šta ružno rekao.

Posle priče o navodnim sukobima da ih je imao sa najbližim saradnicima, Danilović je krenuo priču o neuspehu u Kini, i naveo da misli da nije reč o debaklu.

Saša Danilović je priznao da je neuspeh, ali ne i debakl
Saša Danilović je priznao da je neuspeh, ali ne i debaklfoto: Starsport©

- Naravno da smo pogrešili, neuspeh je, nije debakl, ali je neuspeh. Cilj je da svima spremimo najbolje uslove i trenere na raspolaganju. Ponavljam, na raspolaganju Savezu. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Dejana i Saleta, ćorak - rekao je Danilović i zahvalio se dosadašnjem selektoru na svemu.

- Saletu se zahvaljujem u ime normalnih ljudi, kao igrač i kao trener je dao mnogo, jedan rezultat koji je neuspeh svih nas ne bi trebalo da se bilo kome objašnjava. To ne može da okrnji stručnost, trenersku i ljudsku.

Sada predstoji potraga za novim selektorom, ali će on biti poznat tek najbliže za mesec dana.

Saša Danilović je istakao da će novi selektor biti poznat za mesec dana
Saša Danilović je istakao da će novi selektor biti poznat za mesec danafoto: Starsport©

- U narednih mesec i dva ćemo o tome, nećemo preko kolena. Savez je ozbiljan i stabilan, nećemo preko noći, objavićemo kad odlučimo. Bilo bi neodgovorno i neumesno da odmah posle Kine nekog kontaktiramo. Naravno da će biti kontaktirane određene osobe, ali ni Kokoškov ni Obradović nisu kontaktirani. Ja ću da presečem ko će biti selektor, ja sam predsednik. Nećemo čekati poslednji momenat, imamo prozore u februaru.

Takođe je demantovao i sukobe među igračima.

- I to je glupost, neću ni da komentarišem.

Srbija će se ponovo kandidovati da bude domaćin jednog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

- Razgovarao sam sa predsednikom, da se kandidujemo, apsolutnu podršku imamo i ja zahvaljujem na tome. Ne bih o šansama, jer smo se opekli - rekao je Danilović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.