SALE NIJE HTEO DA NAPUSTI REPREZENTACIJU?! Pre Mundobasketa je pričao o budućnosti uz poruku - Ćeraćemo se još!
Saša Đorđević je u okviru serijala "Zlatni momci" govorio da u glavi ima tim za naredni Mundobasket, Foto: Printscreen/Youtube/RTS Zabava - Zvanični kanal

Imao je tim i za sledeći mundobasket

SALE NIJE HTEO DA NAPUSTI REPREZENTACIJU?! Pre Mundobasketa je pričao o budućnosti uz poruku - Ćeraćemo se još!

Sada već bivši selektor Srbije je pre Svetskog prvenstva pričao o bliskoj i dalekoj budućnosti na klupi Srbije, a onda je izjavio da je još pre Svetskog prvenstva doneo odluku da ne ostane na klupi reprezentacije

Objavljeno:

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Kini osvojila peto mesto, što nije ispunilo ni očekivanja navijača, ali ni košarkaške javnosti.

"Orlovi" su na Mundobasket ispraćeni kao prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, ne samo od strane ljudi i stručnjaka iz Srbije, nego iz celog sveta, s obzirom na to da su otišli u najjačem mogućem sastavu u poslednjih petnaestak godina.

Ali uspeh nije ostvaren, čak nije osvojeno ni odličje, pošto su zaustavljeni od Argentine u četvrtfinalu, tako da je razočaranje i u javnosti, ali i u samom taboru reprezentacije bilo veliko.

Saša Đorđević se povukao sa mesta selektora po završetku Svetskog prvenstva
Saša Đorđević se povukao sa mesta selektora po završetku Svetskog prvenstvafoto: Dado Đilas

To je prouzrokovalo i da selektor Aleksandar Saša Đorđević se povuče sa te pozicije posle pet godina rada i tri srebrne medalje osvojene na velikim takmičenjima.

Njemu je još pre šampionata planete istekao ugovor sa Košarkaškim savezom, a on je odmah po završetku poslednjeg meča, protiv Češke, u borbi za peto mesto potvrdio pisanja medija da je istina da se povlači.

Između ostalog selektor je tada naveo da je još pre Mundobasketa doneo odluku da ne nastavi da radi posao u nacionalnom timu, i da je ovaj neuspeh samo učvrstio tu njegovu odluku.

Saša Đorđević očigledno je prihvatio peto mesto kao lični neuspeh
Saša Đorđević očigledno je prihvatio peto mesto kao lični neuspehfoto: Dado Đilas

- Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat. Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira.... Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču - rekao je u subotu selektor novinarima u Kini.

Međutim, da li je to istina?! Tačnije, da li je zaista selektor još pre Svetskog prvenstva doneo odluku da završi svoj boravak na klupi reprezentacije posle Kine?!

Saša Đorđević je rekao da je odluku da prestane da bude selektor doneo pre Svetskog prvenstva
Saša Đorđević je rekao da je odluku da prestane da bude selektor doneo pre Svetskog prvenstvafoto: Dado Đilas

Ugovor mu jeste, istina, istekao u julu, da li su se pregovori vodili na tu temu ili nisu, ili se čekalo da se vrati iz Kine sa još jednim odličjem, to ne znamo.

Ali postoji nešto što nije naslućivalo da će se ovo dogoditi po završetku Svetskog prvenstva u Kini! A to su Đorđevićeve izjave date u serijalu "Zlatni momci" koji je snimljen i emitovan baš pred sam početak Mundobasketa.

- Meni je ovo drago, ova pesnica ovde - izgovorio je u toj emisiji Đorđević dok je potpisivao svoju fotografiju sa podignutom pesnicom posle završetka Mundobasketa 2014.godine u Španiji uz još jednu poruku:

- Polako, još ćemo se mi ćerati - dodao je Đorđević, a čitav taj njegov segment možete gledati od 47. minuta snimka.

Sve je to ukazivalo da će Đorđević ostati ne samo posle Mundobasketa i povesti "Orlove" na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine, nego i nakon toga, pošto je takoreći i sam rekao da ima u glavi okosnicu tima koja će igrati i za četiri godine na novom Mundobasketu.

- Vidim još dalje od ovog leta, vidim gde će sledeće Svetsko prvenstvo biti sa kojim igračima. Mislim da smo napravili dobru jednu bazu. Da jedna generacija može vrlo lako da preuzme i da nastavi put ovih starijih koji vode glavnu reč, kao što su Teodosić, Raduljica, Bjelica itd. pre njih Krstić... gde su oni to poneli i sad posle njih dolaze Jokić, Micić, Bogdanović - rekao je u toj emisiji Đorđević.

Saša Đorđević očigledno je imao planove za budućnost na klupi reprezentacije
Saša Đorđević očigledno je imao planove za budućnost na klupi reprezentacijefoto: Printscreen/Youtube/RTS Zabava - Zvanični kanal

Tako da na osnovu tih njegovih izjava i planova za budućnost ne deluje da je još pre Svetskog prvenstva u glavi uopšte i razmišljao o napuštanju kormila selekcije Srbije.

Izgleda da je ipak neuspeh u Kini, a znamo da je Đorđević veliki šampion još iz igračkih dana koji prihvata samo najveće rezultate i odličja i pobednička postolja, najviše uticao na to da on odustane od daljeg angažmana, tačnije od pregovora o ostanku na klupi Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.