BRUTALNA IZJAVA GREGA POPOVIĆA: Selektor Amerike nije štedeo reči nakon završene epizode na Svetskom prvenstvu!
Greg Popović, Foto: Starsport©

mundobasket

BRUTALNA IZJAVA GREGA POPOVIĆA: Selektor Amerike nije štedeo reči nakon završene epizode na Svetskom prvenstvu!

- To je sulud stav. Nezreo. Arogantan je i pokazuje da onaj ko tako misli ne poštuje sve ostale reprezentacije na svetu, a njihov trud je bio izuzetan - rekao je Popovć

Objavljeno:

Selektor košarkaša Sjedinjenih Država Greg Popović oštro je reagovao na tvrdnje da je ispadanje Drim tima u četvrtfinalu Svetskog kupa od Francuske - teška sramota.

Amerikanci su na Mundobasket u Kinu otišli desetkovani otkazima i povredama, ali su ipak imali nekoliko veoma dobrih košarkaških imena u svom timu.

- Neki ljudi traže krivce. Nema potrebe da se traži krivica, kao da bi trebalo da nas je sramota što nismo osvojili zlato. To je sulud stav. Nezreo. Arogantan je i pokazuje da onaj ko tako misli ne poštuje sve ostale reprezentacije na svetu, a njihov trud je bio izuzetan - rekao je Popović posle meča za sedmo mesto.

Njegov tim je u tom meču pobedio Poljsku 87:74, što je najgori plasman Amerike od 1950. godine, ali i od 2002. i Indijanapolisa kada su bili šesti.

- Nije zakucano u kamenu da moramo da se prošetamo do zlata. Nisam siguran ni gde je zadovoljstvo kada svakog pobeđujete po 30 razlike. Ne vidim ni slavu, ni radost ni zadovoljstvo u tome - dodao je Pop.

Po njegovom mišljenju, nema potrebe za bilo kakvim drastičnim potezima u budućnosti.

- Svako ima svoj život. Stvar i se dešavaju familijama, kod nekih su to povrede. Rekao sam da ne mogu biti srećniji bilo kojim drugim igračima. Šta mora da uradi naš košarkaški savez? Da nastavi dalje. Mi treniramo igrače, oni igraju i trudimo se najbolje što znamo. Nije kao da nešto mora da se menja - objasnio je Popović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.