SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA: Evo ko će naslediti Đorđevića posle Mundobasketa!
Đorđević neće više biti selektor reprezentacije Srbije, Foto: Beta/Branislav Božić

promena

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA: Evo ko će naslediti Đorđevića posle Mundobasketa!

Đorđeviću ističe ugovor na kraju Mundobasketa

Objavljeno:

Kako pišu Večernje novosti, sadašnji asistent Sakramento Kingsa Igor Kokoškov “skoro izvesno“ naslediće Aleksandra Đorđevića na mestu selektora reprezentacije Srbije po završetku Svetskog prvenstva u Kini.

Đorđeviću ističe ugovor na kraju Mundobasketa koji je završen razočaravajuće za Orlove – porazima od Španije i Argentine ostali su i bez polufinala.

- Đorđević je planirao da se povuče posle Mundobasketa, na kojem su takmičarski ciljevi dobacivali do zlatne medalje. Činjenica da je reprezentacija podbacila na svetskoj planetarnoj smotri učvrstiće njegovo uverenje da je došao trenutak da kormilo reprezentacije prepusti drugom - navodi se u tekstu Novosti.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov foto: AP/Frank Franklin Li

Đorđević je preporodio reprezentaciju Srbije sa kojom je bio svetski, olimpijski i evropski vicešampion (2017), a na Evrboasketu 2015. godine Orlovi su završili kao četvrti. Kokoškov je kao selektor Slovenije osvojio zlatnu medalju na Evrobasketu 2017. godine, trenutno je asistent u Kingsima, a prošle sezone je bio glavni trener Finiks Sansa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.