KOŠARKAŠKI BOGOVI LJUBE ŠPANCE U POLNI ORGAN! Legenda NBA psovao sve zbog poraza Australije u polufinalu!
Košarkaši Australije su poraženi u polufinalu Svetskog prvenstva, Foto: AP

Bio je frustriran

KOŠARKAŠKI BOGOVI LJUBE ŠPANCE U POLNI ORGAN! Legenda NBA psovao sve zbog poraza Australije u polufinalu!

Nekadašnji igrač Bulsa iz vremena Majkla Džordana je istakao kolika je potištenost u timu "bumersa" posle poraza

Objavljeno:

Australija je imala finale Svetskog prvenstva u svojim rukama, ali je Peti Mils promašio slobodno bacanje za pobedu, da bi onda Španija posle dva produžetka stigla do pobede i plasirala se u meč za titulu.

Neverovatnu utakmicu odigrali su "bumersi" i "crvena furija", ali su uz pojedine kontroverzne odluke sudija ovi drugi na kraju ti koji slave, dok je u taboru poraženih vladao i bes i tuga i frustracija zbog konačnog uspeha.

Jedan od onih koji svoje emocije nije mogao da suzdrži jeste legendarni bivši NBA igrač, a sada pomoćni trener u reprezentaciji Australije, Luk Longli.

Luk Longli je bio prilično besan posle poraza od Španije
Luk Longli je bio prilično besan posle poraza od Španijefoto: EPA/Dan Peled

- Ovo je jako bolelo. Oni su bilo toliko je**no... Izvinjavam se, oni su bili toliko dobri, konstantni. Igrali smo tvrdo i mislio sam da smo zaslužili da pobedimo. Ovaj rezultat ne deluje pošteno. Naravno, mi smo sami zaslužili da izgubimo zbog nekih situacija, ali ne možete tražiti pojedince kao krivce, da tako objasnim situaciju - rekao je Longli.

On je preneo kakva je atmosfera u svlačionici posle poraza.

- Oni su 'poludeli'. Potišteni su i ljuti. Na koga su ljuti ne mogu da vam kažem, verovatno na sve. Veoma je tiho (u svlačionici). Ovo je tim koji je izgubio u Riju (isto od Španije prim. aut.). Osećamo se kao da smo zaslužili pobedu. Igrali smo dovoljno dobro da pobedimo.

Serhio Ljulj je sa dve trojke u drugom produžetku presudio Australijancima
Serhio Ljulj je sa dve trojke u drugom produžetku presudio Australijancimafoto: AP

Jasno je da je u australijskom timu bilo mnogo nezadovoljstva suđenjem, što je i sam Endrju Bogut rekao, ali i pokazao u finišu četvrte četvrtine.

- Nije nam to u najboljem interesu (da komentarišemo suđenje prim. aut.). Imamo još jedan meč pred nama, šansu da osvojiom medalju. Sada nije vreme da upiremo prstima. Moramo da 'repetiramo' i da odradimo naš posao - pokušao je da bude suzdržan Longli.

Australijanci će se boriti za treće mesto sa Francuskom
Australijanci će se boriti za treće mesto sa Francuskomfoto: EPA/How Hwee Young

On se prisetio i poraza Australije od Španije u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

- Veoma je je**no slično. Mislim da smo u Riju takođe zaslužili pobedu. Ne znam šta da uradimo. Moramo da pronađemo neki oltar i da prinesemo nekakvu žrtvu košarkaškim bogovima, jer nas oni ne ljube u ku**c, kao što to rade Špancima. Slobodno objavite da sam to rekao. Špance košarkaški bogovi ljube u k***c svaki put kada igramo sa njima - poručio je na kraju Longli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.