BRUTALNO POLUFINALE MUNDOBASKETA: Australija je vodila ceo meč, a onda se desilo potpuno ludilo u finišu utakmice!
Peti Mils dere Špance, Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG

POLUFINALE MUNDOBASKETA

BRUTALNO POLUFINALE MUNDOBASKETA: Australija je vodila ceo meč, a onda se desilo potpuno ludilo u finišu utakmice!

Španci, što niste ovako i protiv nas igrali?

Objavljeno:

Imamo prvog finalistu Mundobasketa u Kini, a to je Španija koja je sa 95:88 savladala Australiju u prvom polufinalnom meču i to posle produžetka.

Kenguri su imali prednost veći deo meča, od pola prve četvrtine, održavali je sve do kraja, a samo su na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu izabranici Serđa Skariola uspeli da se primaknu na posed, dva zaostatka, a onda dođu i na svega -1 na minut pre kraja. Na osam i po sekundi do kraja dosuđen je veoma sumnjiv faul Endrua Boguta nad Markom Gasolom pod košem, a mlađi brat Gasol je pogodio oba bacanja za prednost od 71:70.

Peti Mils je na drugoj strani na 4.7 sekundi do kraja iznudio dva penala, pogodio samo jedan, a onda je Rubio promašio šut sa pola terena, i to zamalo. Otišlo se u produžetke. Posle prvog nije bilo pobednika, a u drugom su Španci prelomili meč i slavili.

Najbolji pojedinac na meču bio je bio Mark Gasol sa 33 poena, Riki Rubio je dodao 18 uz 12 asistencija, dok je 17 dao Serhio Ljulj..

Mark Gasol
Mark Gasol foto: AP

Magični Peti Mils je ubacio 32 poena. Strelci u ekipi "Ozija" dobro su bili raspoređeni, a sledeći najefikasniji bio je Nik Kej sa 18, dok je Endru Bogut takođe bio dvocifren sa 11. Sve to bilo im je džabe.

Australijanci će morati da igraju od 10 časova u nedelju sa poraženim iz meča Francuska - Argentina, koji se igra kasnije danas (14h), dok Španija čeka da vidi sa kim će se u finalu sastati od 14 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.