ZAUVEK ĆEMO DA PAMTIMO KO NAS JE IZDAO: Sprema se ozbiljna čistka u timu SAD posle Mundobasketa!
Amerikanci su razočarali na ovom Mundobasketu, Foto: Dado Đilas

besni

ZAUVEK ĆEMO DA PAMTIMO KO NAS JE IZDAO: Sprema se ozbiljna čistka u timu SAD posle Mundobasketa!

Amerikanci su najpre poraženi u četvrtfinalu Mundobasketa od Francuske 89:79, a onda i od Srbije (94:89) u borbi za peto mesto

Objavljeno: 23:35h

Direktor američke košarkaške reprezentacije Džeri Kolanđelo najavio je ozbiljne promene pristupa prema igračima zbog suviše ležernog odnosa zvezda prema nacionalnom košarkaškom timu SAD.

SAD će se boriti u doigravanju za sedmo mesto sa Poljskom na Mundobasketu u Kini na kom je doživela dva poraza, kao u Indijanapolisu 2002. godine.

- Mogu samo da kažem da ćemo zapisati i zapamtiti za koga smo mislili da će sa nama poći u rat, a ko se nije pojavio. Čvrsto verujem da igraš sa kartama koje imaš i sve što smo mogli da uradimo jeste da iz igrača izvučemo posvećenost. Sa time smo se osećali razumljivo sigurnim da možemo na teren da izvedemo veoma pristojan tim - rekao je Kolanđelo, a prenosi Asošijeted Pres.

Košarkaši Amerike pred meč sa Srbijom
Košarkaši Amerike pred meč sa Srbijom foto: Dado Đilas

Amerikanci su najpre poraženi u četvrtfinalu Mundobasketa od Francuske 89:79, a onda i od Srbije (94:89) u borbi za peto mesto.

Kevin Durent, Stef Kari, Džejms Harden, Kavaj Lenard, Pol Džordž, Kajri Irving, Demijan Lilard, Si Džej Mekolum, Entoni Dejvis, Andre Dramond, Zajon Vilijamson, Dieron Foks, Marvin Begli, Kajl Lauri, Klej Tompson... spisak otkaza se nastavlja unedogled.

- Kad idemo u susret Tokiju, biće nam potrebna saradnja timova i agenata, pa će biti potrebna i komunikacija između igrača da bi se učvrstile veze. Nestrpljivo čekam samo da vidim koliko će sad igrača da se oglasi rano sa željom da igra u Tokiju. Ali ću im svima reći: sada se već radi i o tome koga mi ne želimo, koliko i o onima koje želimo - jasan je Kolanđelo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.