AUSTRALIJA JE PREOZBILJNA I NAPADA MEDALJU: Peti Mils presudio trojkom, Bejns urnisao Valančijunasa i Sabonisa!
Peti Mils je presudio Litvancima, Foto: AP

Mundobasket 2019

AUSTRALIJA JE PREOZBILJNA I NAPADA MEDALJU: Peti Mils presudio trojkom, Bejns urnisao Valančijunasa i Sabonisa!

"Bumersi" su ostvarili sve tri pobede u svojoj grupi

Objavljeno:

Naziremo još jednog ozbiljnog kandidata ne samo za medalju nego i za finale na Svetskom prvenstvu posle završenog prvog kruga takmičenja po grupama, a to je selekcija Australije.

U borbi za prvo mesto u grupi H i važan prenos bodova u narednu rundu, "bumersi" su pobedili jednu od najjačih selekcija na turniru, Litvaniju 87:82.

Zaista fantastično igra ekipa Andreja Lemanisa predvođena NBA zvezdama Milsom, Inglesom i Bejnsom, a to je pokazala i u ovom susretu.

Uleteli su u meč igrači u zeleno-žutim dresovima i već na startu stekli određenu prednost koju su do poluvremena podigli na 11 razlike.

Ipak, trgli su se Litvanci u drugom poluvremenu i uspeli da sustignu prednost rivala, ali u neizvesnoj i dramatičnoj završnici Australijanci su odigrali odlično i odnosno kada je 35 sekundi pre kraja Peti Mils pogodio trojku za +5.

Fantastičan je bio Peti Mils sa 23 poena, kao i Eron Bejns koji je meč završio sa 21 poenom i 13 skokova, a iako igra na poziciji centra je pogodio 3 trojke.

Valja pomenuti i odličnu rolu bivšeg igrača Partizana Džoka Lendejla koji je pogodio i 2 trojke i meč završio sa 10 poena. Dvocifren je bio je Kej sa 11, a 10 je dodao i Delavedova.

Litvancima se nije proslavila u ovom meču njihova najveća snaga, tandem ispod koševa Valančijunas - Sabonis, iako je ovaj potonji postigao 12 poena. Ipak, prvi je upisao 7 poena i 7 skokova.

Prvi strelac ekipe je bio Grigonis sa 19 poena, a drugi Lukas Lekavičijus 15.

Podsećamo da su obe ekipe prošle dalje, dok su iz daljeg takmičenja ispali Senegal i Kanada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.