BRAZIL OBJASNIO CRNOGORCIMA DA SU JOŠ ZELENI ZA SP: Brutalna četvrtina Zvezdinog Fajea nedovoljna protiv Kanade!
Nikola Vučević neće po lepom pamtiti svoj prvi Mundobasket, Foto: EPA/Fazry Ismail

Mundobasket 2019

BRAZIL OBJASNIO CRNOGORCIMA DA SU JOŠ ZELENI ZA SP: Brutalna četvrtina Zvezdinog Fajea nedovoljna protiv Kanade!

Ovog dana se završava takmičenje po grupama u prvoj fazi Mundobasketa

Objavljeno:

Crna Gora neće po lepom pamtiti debitantski nastup na Svetskim prvenstvima pošto su sve tri utakmice u grupnoj fazi izgubili i vraćaju se kući.

U poslednjem meču grupe F, poraženi su od Brazila 84:73, što je omogućilo Brazilcima da obezbede prvo mesto na tabeli i prenos jedne pobede u narednu rundu.

Za razliku od prvog meča u kome su ih Grci razbili, a potom i od pomalo senzacionalnog poraza od Novog Zelanda, ovog puta su Mitrovićevi "Sokolovi" ostavili bolji utisak, u duelu sa južnoameričkom selekcijom.

Dobro su krenuli Crnogorci, vodili posle prvih 10 minuta i držali se do treće četvrtine kada su Brazilci predvođeni sjajnim Kristijanom Felisijom prelomili utakmicu stigavši do dvocifrene prednosti.

Pomenuti igrač je meč završio sa 14 poena, bez promašaja za 2 (7/7) uz 8 skokova, a sjajno je sarađivao sa Marselinjom Uertasom koji je bio najefikasniji sa 16 poena i 6 asistencija. Dvocifren je bio i Markinjoš sa 13 koševa.

U crnogorskom timu je najefikasniji bio Derik Nidam sa 16 poena i čak 10 asistencija. Dubljević i Popović su ubacili po 10, dok je Vučević igrao tek nešto više od 13 minuta i postigao 8 poena i imao 6 skokova.

U poslednjem meču grupe Grčka i Novi Zeland igraju jedni protiv drugih, a ko bude pobedio priključiće se Brazilcima u drugoj fazi i novoformiranoj grupi koju prave sa dve najbolje ekipe iz grupe E.

Da ne zaboravimo da je prvi meč dana odigran u grupi H između dve reprezentacije već bile ispale, pa je to bio duel za čast u kome je Kanada bila ubedljiva protiv Senegala 82:60 i tako makar upisala počasnu pobedu.

Valjalo bi pomenuti da je igrač Crvene zvezde Mohamed Faje odigrao fantastičnu prvu četvrtinu u kojoj je za 10 minuta provedenih na parketu u prvoj četvrtini zabeležio 12 poena i dva skoka uz fantastičan šut za tri poena (3/4).

Ipak, kada se on umorio stala je i igra simpatične afričke reprezentacije što je daleko kvalitetnija Kanada iskoristila i napravila razliku, te došla do ubedljive pobede.

Kori Džozef je bio prvo ime u kanadskom timu sa 24 poena, a dvocifreni su bili još Kevin Pengos sa 13 i Melvin Edžim sa 11 uz 8 skokova.

Mo Faje je ostao najefikasniji kod Senegalaca sa 14 poena, dok je Lamin Samba ubacio 10.

U još jednom meču bez takmičarskog značaja, Nemci su iskalili bes zbog neočekivanog ranog ispadanja nad nejakim Jordancima 96:62.

"Panceri" su pre dva dana popili šamar od Dominikanske Republike i već tada se oprostili od druge faze, pa im je ostalo da u meču sa nejakim Jordanom sačuvaju obraz.

Maksimilijan Kleber, NBA igrač, bio je na visini zadatka sa 18 poena, 13 je dao Danilo Bartel, 12 Cipser i 10 Denis Šruder koji je upisao i 11 asistencija.

Kod Jordanaca prvo ime očekivano Ahmet Duverioglu, član Fenerbahčea, odnosno ovde igra sa imenom Ahmad Al Dvairi, koji je upisao 17 poena. Dar Taker je ubacio 14 i Fredi Ibrahim 11.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.