SAMOUBISTVO TURSKE U KINI: Poklonili Amerima pobedu pre 2 dana i zato su ih razgoropađeni Česi izbacili sa SP!
Ersan Iljasova je bio jedan od najgorih u timu Turske na odlučujućem meču, Foto: EPA/Wu Hong

Mundobasket 2019

SAMOUBISTVO TURSKE U KINI: Poklonili Amerima pobedu pre 2 dana i zato su ih razgoropađeni Česi izbacili sa SP!

"12 divova" pakuju kofere kući posle prve faze Svetskog prvenstva

Objavljeno: 13:05h

E tako to bude u sportu. U jednom momentu si blizu da napraviš najveću senzaciju i najveću pobedu u istoriji, a u sledećem pakuješ kofere za povratak kući. Turci su to sada osetili na svojoj koži.

Obilo se o glavu turskim košarkašima što su pre dva dana ispustili dobijeni meč protiv Amerikanaca i sada su ispali sa Svetskog prvenstva pošto su u odlučujućem meču izgubili od Češke 91:76.

Faul u poslednjim sekundama nad Tejtumom pri šutu za tri poena, pa onda četiri promašena slobodna bacanja u produžetku pri +1, sve je rezultovalo da ne ostvare zasluženu pobedu nad SAD i poklone triujumf Amerikancima.

A onda se sportska sreća okrenula i propuštene prilike iz tog meča su došle na naplatu u odlučujućem duelu protiv Češke u poslednjem kolu prve grupne faze Mundobasketa.

Nisu od prvog momenta mogli da se sastave, verovatno još pod utiskom onoga što se desilo protiv Amerikanaca, i emotivnog pražnjenja, što su iskoristili fokusirani i koncentrisani Česi predvođeni fantastičnim Tomašom Satoranskim.

U poslednjoj četvrtini su napravili odlučujući korak i lagano priveli utakmicu kraju. Kapiten Satoranski je pogađao, delio asistencije i hvatao lopte u skoku, a otvorilo se drugim igračima i za Turke nije bilo spasa.

Prvi među jednakima je bio Hruban sa 18 poena, Balvin je imao dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova, jedan manje poen je dao Patrik Auda uz 9 skokova, a 15 je postigao Bohačik.

Na kraju i bekovski tandem Satoranski je ubacio 11 poena uz po 7 skokova i asistencija, a Blejk Šilb sa po 8 poena i isto toliko asistencija.

U Turskoj Džedi Osman je hteo da se iskupi za ona dva promašaja sa penala protiv Amera i postigao je 24 poena, ali bio je usamljen, pošto su uz njega jedino bili dvocifreni Korkmaz sa 16 i Mahmutoglu sa 14 poena.

Poslednji meč grupe igra Amerika protiv odavno otpisanog autsajdera Japana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.