KINA I ŠPANIJA FURIOZNO: Iran vodio +19, pa u trileru izgubio trojkaški duel! Argentina zgazila Koreju!
David Uertas najbolji igrač Portorika, Foto: EPA/Alex Plavevski

Mundobasket 2019

KINA I ŠPANIJA FURIOZNO: Iran vodio +19, pa u trileru izgubio trojkaški duel! Argentina zgazila Koreju!

Izuzetno zanimljivi mečevi su do sada odigrani u Kini

Objavljeno:

Izuzetno zanimljiv i uzbudljiv početak Svetskog prvenstva u Kini u kome smo umalo videli jednu senzaciju, ali smo i videli već sada možda najdramatičniji meč ove prve runde.

Zato ćemo i krenuti od njega, a reč je o duelu Irana i Portorika koji je završen trijumfom srednjeameričke reprezentacije u triler završnici 83:81.

Kakav je to meč bio na početku takmičenja u grupi A. Iranci su u jednom trenutku imali ogromnih 19 poena prednosti (44:25) i delovalo je kao da imaju pobedu u džepu.

Međutim, uporni Portorikanci su mic po mic topili to, i onda se ušlo u dramatičnih poslednji minut kada se razgoropadio njihov najbolji igrač David Uertas koji sa dve trojke preokreće na 81:78.

Ali daleko od toga da je sve tada bilo rešeno jer je na drugoj strani uzvratio legendarni centar Hadadi trojkom za izjednačenje i to iz pozicije kada jednostavno nije znao šta da radi sa loptom.

Heroj Portorika je postao Mohika koji je potom na 4 sekunde pre kraja pogodio o tablu i doneo ogromnu radost svojoj reprezentaciji.

Pomenuti Uertas je meč završio sa 32 poena, dok su na suprotnoj strani po 22 poena postigli Hadadi i Jahčalidekordi, a 14 je ubacio Kabahrami.

Španija je ubedljivo savladala Tunis sa 101:62.

Iako je loše počela meč i dozvolila Tunižanima da dođu do deset poena prednosti, Crvena furija je u nastavku upalila motore i razbila protivnike. Treću četvrtinu dobili su Španci sa 20:8, dok su u četvrtoj slavili sa 29:15, za konačnih +39.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Riki Rubio sa 17 poena i devet asistencija, a dvocifreni su još bili Ljulj sa 16, Huanćo Ernangomes sa 13, Klaver i Ribas sa 12, kao i Mark Gasol sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

A Rusija se umalo okliznula već na prvom koraku protiv Nigerije koja zaista ima dosta talenta u ekipi što se i videlo na meču.

Vodila je afrička selekcija skoro čitav meč da bi se Andrej Voroncevič uzdigao u odlučujućim momentima meča i sa 9 uzastopnih poena poveo svoju reprezentaciju u seriju 19:6 kojom su stigli do pobede 82:77.

Oduševio je mladi Džoš Okogie, buduća NBA zvezda, koji je postigao 18 poena. Al Faruk Aminu je postigao 10 kao i Metu i Nvora, 12 je postigao Iroegbu, a 11 Vinsent. Podbacio je bivši MVP fajnal-fora Evrolige, Ekpe Judo koji za manje od 15 minuta nije uspeo da postigne nijedan koš.

"Baćuške" je predvodio Mihail Kulagin sa 16, Voroncevič je ubacio 14 i Zubkov 12.

Argentina je ubedljivo slavila protiv Južne Koreje pošto je slavila sa 95:69. Argentince je do trijumfa vodio Laprovitola sa 17 poena, dok je god Koreanaca najefikasniji bio Ra sa 31 košem.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poljska nije prepustila ništa slučaju i na premijeri je savladala Venecuelu 80:69.

Poveli su južnoamerikanci na početku sa 7 poena prednosti, ali vrlo brzo je došlo do preokreta čiji je vođa bio Sokolovski.

Ubacio je ukupno 16 poena uz 9 skokova, a odlično su ga pratili Mateuš Pntika (15), Adam Vacinski (13), Aron Sel (12) i Adam Hricaniuk (10 poena).

Kod Venecuele su se istakli Pedro Šourio sa 15, Nestor Kolmenares sa 14 i Dvajt Luis sa 12 poena.

Košarkaši Kine pobedili su Obalu Slonovače sa 70:55, u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Domaća selekcija slomila je otpor afričke reprezentacije u drugom poluvremenu, koje je dobila rezultatom 41:26. Obala Slonovače se dobro držala u prvom poluvremenu, ali u nastavku nije izdržala nalet Kineza.

Kineze je do pobede predvodio Ji Đanlian sa 19 poena i osam skokova, pratio ga je Guo Ailun sa 17, dok je Žu Ći imao 12 i šest skokova. U timu Obale Slonovače dvocifren je bio Edi Lendri sa 10 poena, dok je nekadašnji igrač Crvene zvezde Dion Tompson ubacio sedam.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.