SALE ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI POSLE ANGOLE: Bjelica će biti spreman za Filipine, ali nećemo rizikovati!
Saša Đorđević je bio izuzetno zadovoljan timskom igrom, Foto: Dado Đilas

Taj rizik s njim nije potreban

SALE ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI POSLE ANGOLE: Bjelica će biti spreman za Filipine, ali nećemo rizikovati!

Selektor je hvalio nesebičnu igru svojih izabranika i ozbiljan pristup

Objavljeno:

Srbija je fantastičnom igrom otvorila Svetsko prvenstvo i razbila nejaku Angolu 105:59.

Iako je reč o protivniku koji je daleko ispod nivoa "Orlova", selektor Aleksandar Saša Đorđević je najpre pohvalio fantastičnu timsku igru i nesebičnost igrača koja se ogleda i u tome da smo imali čak 32 asistencije na meču.

- Ne znam da li je rekord ili ne, možda ovo nije prava utakmica, ali uglavnom ako stoji svaka čast. To je način na koji mi igramo već godinama i to je ono što mene raduje i čini me ponosnim. Vidim potpunu nesebičnost u igri što i treba da bude. Košarka je igra kolektiva i zato smo valjda i jaki -rekao je Đorđević posle meča.

Srpski košarkaši su imali ukupno 32 asistencije
Srpski košarkaši su imali ukupno 32 asistencijefoto: Dado Đilas

- Svi smo jako ozbiljno pristupili, svi su bili spremni i motivisani. Odgovorili su svim zadacima i maksimalni fokus je bio. To je samo prva utakmica, razmišljali smo kako će biti jer svi osećaju neki pritisak zbog očekivanja, ali su ovo dobri koraci za nas i naznaka da smo dobri - dodao je selektor.

Ono što svakako najviše zanima srpsku javnost i navijače jeste kakva je situacija sa Nemanjom Bjelicom koji zbog ciste koja mu se hronično pojavljuje na kolenu, nije igrao na meču.

Nemanja Bjelica će biti u rotaciji za meč sa Filipinima
Nemanja Bjelica će biti u rotaciji za meč sa Filipinimafoto: Dado Đilas

- Dobro je, danas je odradio jak trening, došao je 45 minuta pre ekipe, odradio je jak trening, idemo od dana do dana i mislim da su terapeuti odradili dobar posao. Hoćemo da vidimo kako će biti na timskom treningu, pa da ga ubacimo u rotaciju protiv Filipina, mada i ne mora. Bez rizika, nije potreban, pogotovo kod njega - saopštio je Đorđević sjajne vesti.

On je bio iznenađen i zahvalio se navijačima koji su bodrili reprezentaciju na ovom meču.

- Fantastično. Mnogo je naših navijača i ljudi, hvala im i mnogo nam znači. Osećamo se voljeni, paženi, maženi i to je velika snaga. Za mene je to veliko iznenađenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.