ZAMALO 50 RAZLIKE, ALI STOTKA JE PUKLA: Srbija moćno otvorila Mundobasket! Bogdan razbio, Jokić se poigravao!
Srbija je pobedom počela Svetsko prvenstvo, Foto: Dado Đilas

Mundobasket 2019

ZAMALO 50 RAZLIKE, ALI STOTKA JE PUKLA: Srbija moćno otvorila Mundobasket! Bogdan razbio, Jokić se poigravao!

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 15:02h

Lagano, lepršavo i moćno! Tako je Srbija otvorila Svetsko prvenstvo u Kini, pobedom od preko 50 poena razlike nad nedoraslom Angolom 105:59.

Kao pesma je delovala igra izabranika Saše Đorđevića na ovom meču, posebno u drugom poluvremenu kada smo pokazali maltene ceo arsenal oružja koji se krije u rukama naših reprezentativaca.

Trojkama u prvom poluvremenu smo stekli dovoljnu razliku da imamo miran nastavak utakmice, a briljirao je Bogdanović koji je već tada imao 16 poena na svom kontu.

1 / 6 Foto: Dado Đilas

Odmah je u prvih 20 minuta selektor odlučio da pruži priliku svim igračima koji su mu na raspolaganju, osim Nemanje Bjelice koji je zbog povrede presedio čitav meč na klupi.

U drugoj polovini meča su se razigrali i Milutinov i Marjanović, dok je Jokić razigravao saigrače i podizao publiku na noge. Bilo je mesta i za egzibicije, a razlika je rasla iz napada u napad, takoreći.

Sve u svemu odlično otvaranje prvenstva za "Orlove", predvođene Bogdanovićem sa 24 poena, po 14 su postigli Jokić (6 asistencija) i Milutinov, dok je Marjanović imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova.

Imali smo ukupno čak 32 asistencije, od kojih je Jović podelio 9.

Statistika  reprezentacije Srbije
Statistika reprezentacije Srbijefoto: Printscreen/fiba.com
Statistika reprezentacije Angole
Statistika reprezentacije Angolefoto: Printscreen/fiba.com

Naredni meč Srbija igra Srbija igra protiv Filipina u ponedeljak od 14.30.

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice. Srbija je pobedila 105:59.

37. minut - Poenima Nikole Jokića sa linije slobodnih bacanja stižemo do 100 postignutih poena na utakmici i skoro do 50 razlike. Srbija - Angola 101:52.

35. minut - Razigrao se Jokić i počeo da deli asistencije u svom stilu, a sve to prate Bogdanović i Jokić na pravi način. Srbija vodi 98:52.

32. minut - Vratio je Đorđević Marjanovića na parket, a on mu se odužio sa četiri uzastopna poena. Srbija - Angola 88:47. Saša Đorđević je sada na teren posla postavu u kojoj je Marjanović centra, Jokić krilni centar, a Birčević krilo.

30. minut - Pitanje pobednika je ovde odavno rešeno, ako je uopšte i bilo neke sumnje. Sada svi čekaju samo koji će biti krajnji rezultat i sa kolikom razlikom će Srbija trijumfovati. Ovu četvrtinu smo završili sa 78:47.

28. minut - Uvećava se prednost srpskih košarkaša iz minuta u minut. Lučić je fauliran pri šutu za tri poena, a njegovim poenima sa linije penala Srbija stiže do 74:42.

26. minut - Srbija igra svoju igru, mada sada možda naši igrači pomalo i preteruju u kombinacijama. Trenutni rezultat 67:40.

23. minut - Nova trojka za Srbiju, pogađa Simonović. A onda i sjajan prodor Jovića, Srbija blizu 30 razlike, vodimo 63:34.

22. minut - Kakva sada fantastična akcija Srbije! Bogdanović za Jokića, a Jokić u svom stilu za Milutinova koji zakucava i dobija faul uz to. Srbija - Angola 56:34.

21. minut - Jokić svojom trećom trojkom na utakmici otvara drugo poluvreme. Raste prednost Srbije 53:32.

II ČETVRTINA

20. minut - Vrlo dobro prvo poluvreme Srbije koja je najpre rešetala šutevima iz daljine, a potom kako je meč odmicao su se razigrali i naši centri i uspostavljena je sjajna saradnja sa spoljnom linijom. To nam donosi sve vođstvo na poluvremenu 50:32.

18. minut - Nova trojka Nikole Jokića i Srbija polako pravi sve veću razliku. Naši vode 44:28.

15. minut - Ne odustaje Bogdanović od svoje dalekometne paljba i uništavanja koša Angolaca. Nova trojka srpskog reprezentativca koji je šutirao 4/5 za tri poena, a naša reprezentacija je pogodila 7 od 8 šuteva van linije 6,75 metara. Srbija - Angola 38:28.

14. minut - Evo i prvog zakucavanja na Mundobasketu za Srbiju. Kontranapad - Jović asistira, Birčević kuca. Srbija - Angola 35:23.

12. minut - Bogdanović i Jokić postižu nove poene na meču, dok Angolci ne odustaju od svoje igre koja se oslanja na šut za tri poena. Srbija ima dvocifrenu prednost - 33:23.

I ČETVRTINA

10. minut - I zaista jedna lepa akcija Angolaca u poslednjim sekundama prve četvrtine koju je zakucavanjem završio Paulo. Srbija vodi posle prvih 10 minuta 29:20.

8. minut - Đorđević je već izmenio kompletnu startnu petorku, pošto su ušli i Micić, Gudurić i Milutinov, ali u napadu naša selekcija ne popušta u napadu. Gudurić je pogodio novu trojku. Srbija - Angola 26:17.

6. minut - Dalekometna paljba srpskih košarkaša, sevaju trojke sa svih strana. Ušli su Jokić i Lučić na teren, a centar Nagetsa je odmah pogodio trojku u svom stilu, a u sledećem napadu opet Bogdanović iza linije 6,75 metara. Srbija podiže prednost na 21:13.

4. minut - Serija poena Bogdana Bogdanovića začinjena novom trojkom, pa onda kontranapad Simonovića i Srbija vodi 12:7.

3. minut - Odgovorio je Bogdanović NBA trojkom u svom stilu, ali ponovo Angolci, ovog puta Moraiš, uzvraćaju istom merom i vode 6:5.

2. minut - Prve poene za Srbiju na Mundobasketu postiže Boban Marjanović. Ali posle dva naša neuspešna napada, Angola odgovara trojkom. Srbija - Angola 2:3.

9.30 - Startna petorka Srbije na otvaranju Mundobasketa - Jović, Bogdanović, Simonović, Birčević, Marjanović.

9.20 - Među navijačima je i devojka koja je u dresu Hrvatske reprezentacije, ali došla je da bodri selekciju Srbije.

9.00 - Srpski navijači koji su stigli u Fošan uveliko su napravili feštu ispred hale, a šta sve rade možete pogledati na snimcima ispod, zahvaljujući našim kolegama iz "Kurira" koji se nalaze na licu mesta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.