AMERIKANCI, SRAM VAS BILO! Najavili Mundobasket, a da nisu ni spomenuli Srbiju kao favorita!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

SRAMOTNO

AMERIKANCI, SRAM VAS BILO! Najavili Mundobasket, a da nisu ni spomenuli Srbiju kao favorita!

Iako je Srbija igrala u finalima svih velikih turnira u poslednjih pet godina, nije napisao ni slovca o Orlovima

Objavljeno:

Poznati novinar ESPN Brajan Vindhorst napravio je analizu predstojećeg Mundobasketa u Kini koji počinje 31. avgusta.

Međutim, on je napravio previd pošto nije svrstao Srbiju među izazivače SAD koji brane titulu osvojenu 2014. godine. Po njegovom mišljenju, veću pretnju od Orlova Aleksandra Đorđevića, Amerikancima predstavljaju Grčka sa Janisom Adetokumbom, Španija sa Markom Gasolom, Rubiom i Ljuljem, Kanada sa Džamalom Marejem, Korijem Džozefom i Šej Gildžes Aleksanderom. Dodao je da Slovenija koja je osvojila Evropsko prvenstvo ni ne učestvuje u Kini i da zbog toga navijači neće moći da vide Luku Dončića.

Iako je Srbija igrala u finalima svih velikih turnira u poslednjih pet godina, Vindhorst nije napisao ni slovca o Orlovima. Kako bi sve bilo još čudnije, srpska repreezntacija je dva finala izgubila baš od Amerikanaca, na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i na Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije.

Kao glavnu prednost američkog tima, novinar ESPN navodi bekovsku liniju sa Kajlom Laurijem i Kembom Vokerom, a tu su i Harison Barns, Kris Midlton i Donovan Mičel. Međutim, većina ovih igrača se ne može uporediti sa nekim ranijim sastavima SAD koji su igrali na velikim takmičenjima. Uveren je da će SAD opet biti na krovu sveta, jer šalje NBA igrače i kao dodatni adut se navodi selektor Greg Popović koji je legenda profesionalne košarke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.