KROS GOLČINOM U 95. MINUTU BACIO NEMAČKU U EKSTAZU: Šveđani u agoniji! Fudbal je igra u kojoj uvek na kraju pobeđuju Panceri! (FOTO)
Foto: EPA/Mohamed Messara

Mundijal 2018. godine, grupa F

KROS GOLČINOM U 95. MINUTU BACIO NEMAČKU U EKSTAZU: Šveđani u agoniji! Fudbal je igra u kojoj uvek na kraju pobeđuju Panceri! (FOTO)

Stigli su do toliko željenog trijumfa tek u sudijskoj nadoknadi vremena

Objavljeno: 22:28h

Toni Kros je heroj Nemačke! Švedska je u agoniji! Svetski prvak je stigao do prve pobede na Mundijalu golom u petom minutu sudijske nadoknade za trijumf 2:1.

"Fudbal je igra koju igra 22 igrača, ali na kraju uvek pobede Nemci"! Još jednom se ta izreka pokazala na delu, a na svojoj koži su je osetili Šveđani.

Toni Kros je u 95. minutu postigao gol za pobedu Nemačke
Toni Kros je u 95. minutu postigao gol za pobedu Nemačke foto: EPA/Ronald Wittek

Imali su igrači selekcije "tri krune" i vođstvo od 1:0, i igrača više poslednjih 10-15 minuta, i na kraju krajeva bod u džepu, a onda samo jedan mali trenutak dekoncentracije i Toni Kros postiže gol za pobedu.

Trenutak kada je Toni Kros savladao Robina Olsena
Trenutak kada je Toni Kros savladao Robina Olsena foto: Reuters

Ni pre, ni kasnije, nego u 95. minutu utakmice, iz slobodnog udarca, maltene iz mrtvog ugla, rešio je da gađa i uhvatio do tog momenta fantstičnog švedskog golmana na spavanju.

Mario Gomez u šansi pred golom Švedske
Mario Gomez u šansi pred golom Švedske foto: AP

Bilo bi nefer reći da "panceri" nisu zaslužili pobedu. Napadali su čitav meč, opdsedali šesnaesterac protivnika, nizali šanse, pogađali i okvir gola, ali su na kraju jedva uspeli dva puta da zatresu mrežu.

A krenulo je idealno za Skandinavce kada je Ola Toivonen na fantastičan način lobovao Nojera i doneo vođstvo svojoj reprezentaciji u 32. minutu i od tada se selekcija Švedske opredelila za odbranu.

Ola Toivonen postiže gol protiv Nemačke
Ola Toivonen postiže gol protiv Nemačke foto: Reuters

Doduše jesu zapretili u nekoliko navrata iz kontri kada je svetske prvake morao da spašava Nojer vadeći kestenje iz vatre.

Sa druge strane, Robin Olsen je stalno bio maltene pod rafalnom paljbom nemačkih igrača, ali je uspevao što on, što njegovi saigrači da spreče da lopta uđe u njihovu mrežu.

Marko Rojs je izjednačio
Marko Rojs je izjednačio foto: EPA/Friedmann Vogel

Sve do početka drugog poluvremena, kada je malo i srećno lopta posle ubacivanja u peterac pogodila Rojsa u koleno i ušla u mrežu.

To je još više pojačalo pritisak Nemaca, koji su bili svesni da im u ovom susretu samo trijumf odgovara, i da sa svakim drugim rezultatom dolaze na ivicu ambisa da ispadnu već u grupnoj fazi takmičenja, iako su branioci titule.

Start Džeroma Boatenga kada je dobio crveni karton
Start Džeroma Boatenga kada je dobio crveni karton foto: Reuters

Ređali su se napadi jedan zadrugim, kao i šanse koje nisu koristili Rojs, Miler, Gomez, i onda je Džerom Boateng u 82. minutu još dobio i crveni karton posle zaista preoštrog starta, pa se učinilo kao da će Nemci biti srećni i ako izvuku nerešeno.

Džerom Boateng dobija crveni karton
Džerom Boateng dobija crveni karton foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Međutim, kao i uvek "elf" se nije predavao, Lev je naredio napad svim silama, Julijan Brant je strahovitim udarcem pogodio stativu, i taman kada se mislilo da im je sreća okrenula leđa, dogodio se taj 95. minut utakmice, kratka kombinacija Krosa i Ozila i fantastičan pogodak igrača Real Madrida.

Julijan Brant pogađa stativu
Julijan Brant pogađa stativu foto: Reuters

Ovim trijumfom Nemačka sada ima otvoren put takoreći ka narednoj fazi, sve što im je potrebno jeste možda malo ubedljivija pobeda nad Severnom Korejom, u slučaju da Šveđani pobede Meksikance u poslednjem kolu.

Tuga i suze Šveđana
Tuga i suze Šveđana foto: Reuters
Nemački navijači u ekstazi
Nemački navijači u ekstazi foto: Reuters

NEMAČKA - ŠVEDSKA 2:1

(Rojs 48, Kros 90+5 -Toivonen 33)

Nemačka: Nojer, Kimih, Boateng, Ridiger, Hektor (od 87 Brant), Rudi (od 31. Gundogan), Kros, Draksler (od 46. Gomez), Miler, Rojs, Verner.

Švedska: Olsen, Lustig, Lindelef, Grnakvist, Augustinson, Klason (od 74. Durmaz), Larson, Ekdal, Forsberg, Berg (od 90. Telin), Toivonen.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.