MANJAK OVOG VITAMINA VIDI SE NA NEZGODNOM DELU TELA: 1 promena na koži pokazuje VELIKI PROBLEM
Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

paŽnja

MANJAK OVOG VITAMINA VIDI SE NA NEZGODNOM DELU TELA: 1 promena na koži pokazuje VELIKI PROBLEM

Ovaj važni vitamin, odgovoran za mnoge procese u telu među kojima je i imunitet, nalazi se u povrću i voću i trebalo bi unositi veliku količinu dnevno

Objavljeno: 15:50h

Pomislili biste da su u razvijenim zemljama, gde namirnica ima u izobilju, nedostaci vitamina prava retkost ali biste se prevarili, procenjuje se da jedna od 20 osoba ima nedostatak vitamina C.

Ovaj važni vitamin, odgovoran za mnoge procese u telu među kojima je i imunitet, nalazi se u povrću i voću i trebalo bi unositi veliku količinu dnevno. Mogu se uzimati i suplementi, ali stručnjaci kažu da je vitamin C najbolje unositi kroz hranu.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

Ako duže od tri meseca imate nedostatak vitamina C, koža će vam postati gruba na tri ključna mesta. Pošto je vitamin C, između ostalog, odgovoran i za proizvodnju kolagena, njegov nedostatak izazvaće nagomilavanje proteina keratina u koži. Zbog toga će ona izgledati grubo, uz izbočine nalik koži živine. Javiće se na zadnjoj strani nadlaktice, butinama ili čak koži zadnjice.

Među ostalim simptomima insuficijencije vitamina C su i krvarenje desni, bolovi u zglobovima i umor. Ali pošto ovo mogu biti znaci i drugih oboljenja i poremećaja, od kojih su neka i ozbiljna, konsultujte se sa lekarom da biste utvrdili mogući uzrok tegoba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.