SPREMITE ŠTRUDLU SA ORASIMA KAO NAŠE BAKE: Miriše na DETINJSTVO, rapsodija UKUSA (RECEPT)
Štrudla, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

DEZERT

SPREMITE ŠTRUDLU SA ORASIMA KAO NAŠE BAKE: Miriše na DETINJSTVO, rapsodija UKUSA (RECEPT)

Premažite je žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta

Objavljeno:

Orahnjača i makovnjača su verovatno najpoznatije i najvoljenije domaće štrudle kod nas. Možda zato što su ih uvek pravile i naše bake i mame, pa nas miris asocira na detinjstvo, ali svakako, ovi kolači su uvek ukusna opcija za dezert.

1 / 4 Foto: Profimedia

Recept za štrudlu sa orasima je dosta jednostavan i efektan. Verzija sa rogačem je posebno ukusna a evo kako da je pripremite:

Sastojci:

1kg brašna

1 jaje

50 ml mleka

so

250 g mlevnog rogača

350 g oraha

1 komama svežeg kvasca

250 g šećera

50 g šećera u prahu

200 ml ulja

Priprema:

U veću posudu stavite brašno, kvasac potopljen u mleku, so, pola količine šećera, ulje i jaje, te umesite testo. Potom ga oklagijom razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 0,5 cm.

Pospite po njemu mlevene orahe, rogač sa šećerom, uvijte u rolat i stavite u pleh kružnog oblika. Pripremljenu štrudlu ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 60 minuta, a za to vreme ona će se udvostručiti. Premažite je žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

Pre serviranja štrudlu pospite šećerom u prahu.

(Espreso / Noizz Food)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.