TOPE SE U USTIMA: Recept za najmekanije ćufte!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PREUKUSNO

TOPE SE U USTIMA: Recept za najmekanije ćufte!

Ovakve niste probali

Objavljeno:

Sastojci

Potrebno je:

300 g mlevenog mesa

1 kriška hleba od juče

1 glavica crnog luka

2 kašike prezli

za potapanje hleba malo mleka

za valjanje ćufti brašno

na vrh noža sode bikarbone

ulje za prženje

so

biber

mlevena paprika

Za paradajz sos:

1 kašika brašna

2 dl soka od paradajza

3 dl vode

1 kašika šećera

1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Za početak iskidajte hleb i prelijte mlekom nek stoji, dok pržite na malo ulja luk sitno seckan na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Zatim sve to dodati u meso, začiniti dodati 2 kašike prezli i sodu bikarbonu. Izmešati sve sastojke da se dobije glatka smesa. Ako vam se učini retko dodajte još malo prezli. Staviti u frižider na 30 min. Zatim praviti kuglice i valjati ih u brašno.

Ćufte pržiti po pola minuta na svakoj strani. Sada možete ubaciti i parče slanine zbog arome. Nakon što su ćufte pržene izvadite ih i u to ulje sipati kašiku brašna da se isprži. Zatim dodati vodu, paradajz, šećer i suvi biljni začin i sačekati da provri pa vratiti ćufte i slaninu i krčkati 45 minuta uz povremeno mešanje.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.