ZABORAVITE KOZMETIČARE: Ovo su SREDSTVA za PRIRODNI MANIKIR!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEGA RUKU

ZABORAVITE KOZMETIČARE: Ovo su SREDSTVA za PRIRODNI MANIKIR!

Pogled na ruke i nokte žene otkriva koliko ona drži do sebe

Objavljeno:

Često zbog lošeg kvaliteta noktiju mnoge od njih pribegavaju gel tehnikama i nadogradnji, što sa zdravstvene strane nije preporučljivo na duži rok.

Dermatolozi upozoravaju da se ispod gela stvaraju gljivice i savetuju ženama da budu uporne sa kućnim tretmanima za ojačavanje noktiju.

Slani rastvor

Jedna od najpopularnijih metoda za jačanje noktiju je pomoću morske soli.U pola čaše prokuvane mlake vode sipajte dve kašičice morske soli.Dobro promešajate, pa u rastvor stavite vrhove prstiju na 15 minuta.Posle toga, prste isperite toplom vodom i nanesite hranljivu kremu.

Masaža sapunicom

Staru četkicu za zube natrljajte sapunicom, pa njome masirajte nokte.Prste posle toga operite i namažite maslinovim uljem.

Maska od maslinovog ulja

Zagrejte malo maslinovog ulja, pa dodajte tri-četiri kapi limunovog soka. Ova mešavina se nanosi na nokte i lagano utrljava.Posle 20 minuta isperite i ruke namažite kremom.

Maslinovo ulje
foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Crvena paprika za rast noktiju

Da bi se ubrzao rast noktiju, napravite pastu od pola kašičice crvene mlevene paprike, kreme za ruke i malo tople vode.Ovaj začin bogat je vitaminima A, B, C i E, kao i kalcijumom, koji jača nokte.Namažite ih ovom pastom i ostavite 20 minuta, a onda isperite. Dovoljno je da je pravite jednom mesečno.

Limun briše fleke

Neprijatan miris sa ruku i fleke na koži i noktima najbolje uklanja limun, a najjednostavnije je da se prsti umoče u polovine isceđenog limuna.Posle desetak minuta, nestaće miris i fleke, a nokti će postati elastični, jači i sjajniji.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.