VIĆE ZDRAVIJI I SREĆNIJI: Ovih 5 namirnica OBAVEZNO treba da dajete svom psu
Foto: Profimedia

BUBICE MALE

VIĆE ZDRAVIJI I SREĆNIJI: Ovih 5 namirnica OBAVEZNO treba da dajete svom psu

Pirinač predstavlja blag obrok

Objavljeno:

Česta nedoumica vlasnika pasa, tiče se kombinovanja pseće i “ljudske” hrane.

Veterinarima se često postavljaju pitanja o tome da li pas sme da jede neku namirnicu.

Dok pojedine stvari, poput pasulja i grožđa, ne bi nikako trebalo da se daju ljubimcu, postoje namirnice čije hranjive materije veoma koriste psima, ali ih nema u dovoljnoj meri u psećoj hrani.

1. Pirinač

Pirinač predstavlja blag obrok, a njegova svojstva će biti od pomoći ako vaš kuca pati od stomačnih problema. Različite vrste pirinča imaju i različite hranjive materije u sebi.

Smeđi pirinač je bogatiji proteinima od belog, a sadrži i manje masti. Beli pirinač je i dobar izvor energije i preporučuje se da ga dajete starijim psima.

2. Sveži sir

Sveži sir je takođe blaga namirnica, bogata kalcijumom i proteinima, koji su slabo zastupljeni u hrani za pse.

Treba imati u vidu, kada je o siru reč, da neki psi ne podnose najbolje mlečne proizvode, pa ako nakon prvog puta primetite da pas ima stomačne probleme, nemojte mu više davati ovu hranu.

Psi
foto: Profimedia

3. Grašak

Grašak je dobar izvor kalijuma, fosfora i vitamina B, koji su korisni za sve pse. Grašak možete da skuvate i da ga tako poslužite svom ljubimcu, a možete da mu date i sirov.

4. Puter od kikirikija

Visok sadržaj proteina čini puter od kikirikija veoma korisnom namirnicom za kuce. Jedina začkoljica je visoka količina šećera, koji je veoma šteetan za pse, pa stoga uvek obratite pažnju na to da puter ne sadrži previše ove amterije.

Takođe, visok sadržaj kalorija u puteru od kikirikija podrazumeva da se on daje u manjim količinama i da se ne daje gojaznim psima.

Psi
foto: Profimedia

5. Peršun

Veruje se da peršun može da umanji problem neprijatnog psećeg zadaha. Peršun takođe može biti dobar izvor kalcijuma, kalijuma i beta-karotena.

Iseckajte peršun i umešajte ga u pseću hranu, jer će retko koji pas da odluči da ga pojede u celovitom obliku.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.