REŠITE SE INSEKATA POMOĆU PRIRODNIH STVARI: Recite ZBOGOM OPASNIM HEMIKALIJAMA!
Pauk, Foto: Profimedia

probajte

REŠITE SE INSEKATA POMOĆU PRIRODNIH STVARI: Recite ZBOGOM OPASNIM HEMIKALIJAMA!

. Neoljušteno voće možete staviti u uglove kuće, ispod kreveta i u ormare.+

Objavljeno:

Bilo da vam smetaju bubašvabe, pauci, mravi, komarci ili drugi insekti, stručnjaci kažu da zato što se morate otrovati da biste se zaštitili od njih, a da pored gomile hemikalija možete kupiti u raznim prodavnicama, većina insekata takođe nudi zaštitu od većine insekata.hrana koju većina nas ima u našim kuhinjama i ostavama...

I iako biramo najbrže i najefikasnije načine borbe protiv insekata, posebno ako prenose bolesti, najkorisniji proizvodi najčešće sadrže opasne pesticide, a izloženost njima može izazvati razne zdravstvene probleme: glavobolje, vrtoglavicu, nervozu, probavne smetnje, iritaciju. koža, umor itd.

Osim toga, prema nekim studijama, izloženost pesticidima u detinjstvu može povećati rizik od određenih vrsta raka, pa je dobro pre upotrebe hemikalija isprobati alternative koje nudi priroda. Ovo su, prema portalu Bustle, neka od najefikasnijih prirodnih rešenja:

Ako ste ikada imali mrave u svom domu, verovatno ste shvatili da su veoma otporni, ali ih možete odbiti posipanjem cimetom na mestima koja prolaze, obično tamo gde se komadići hrane uvlače poput mrvica hleba.

Esencijalna ulja

Poprskajte ulje lavande ili peperminta po ormarima i fiokama, na kuhinjskim radnim pločama i duž podnih dasaka, jer oba ulja odbijaju mnoge vrste insekata.

Sirće

Zbog sirćetne kiseline, koju belo sirće ne podnosi, jedno je od najpopularnijih sredstava za suzbijanje pauka. Razblažite ga vodom u omjeru pola/pola i poprskajte po podnim letvicama u koje pauci više vole da uđu.

Sirće
Sirćefoto: Profimedia

Borna kiselina i šećer u prahu

Protiv otpornih insekata možete napraviti zamku od borne kiseline i šećera u prahu: dok ih privlači šećer, borna kiselina ubija bubašvabe, ali nije otrovna za ljude i kućne ljubimce. Međutim, može da iritira oči i kožu, pa proizvod ne treba stavljati na kuhinjske površine i površine koje dodirujemo prstima ili koje naši kućni ljubimci vole da njuškaju – zamku postavite iza frižidera, rerne, mašine za pranje sudova, ispod sudopera. , duž ormara.na zidu i u ostavi

Ugli voće

Poznata je i kao jamajčanski tangelo ili unikatno voće, a vrsta je nastala ukrštanjem pomorandže, grejpfruta i mandarina. Neoljušteno voće možete staviti u uglove kuće, ispod kreveta i u ormare.

Krastavci

Jednostavno ih isecite na kriške i stavite na mesta gde mravi ulaze u kuhinju: oni instinktivno beže od mirisa krastavaca, posebno gorkih vrsta...

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.