PUNJENA PLJESKAVICA, BOLJA NEGO U NAJBOLJEM RESTORANU: Nije ni čudo što svi LUDE ZA NJOM! (RECEPT)
Pljeskavica, Foto: Profimedia

probajte

PUNJENA PLJESKAVICA, BOLJA NEGO U NAJBOLJEM RESTORANU: Nije ni čudo što svi LUDE ZA NJOM! (RECEPT)

Mi vam donosimo recept za punjenu pljeskavicu kao iz najboljeg restorana u gradu.

Objavljeno:

Pljeskavica je sa pravom postala jedno od glavnih obeležja domaće kuhinje. Ne čudi nas što je uvek prva na spisku turista koji dolaze u Srbiju, kao nešto što obavezno moraju da probaju.

Sastojci:

800 g mlevenog mesa

100 g crnog luka

2 čena belog luka

1 ljuta papričica

1 kašičica aleve paprike

200 g šunke

300 g kačkavalja

so, biber

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim, belim lukom i ljutom papičicom, i sve još dodatno žačinite po ukusu. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Ruke nakvasite vodom, pa oblikujte pljeskavicu, u koji ćete potom staviti narendani kačkavalj i šunku. Preklopite pljeskavice, oblikujte ih ponovo i dobro pritisnite ivice.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Najbolje bi bilo da ih pržite na srednjoj temperaturi i na teflonskom tiganju ako nemate roštilj. Pecite ih dok sa obe strane do dobiju braonkastu hrskaviju koricu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.