PLJESKAVICE SA PEČURKAMA I PASULJEM: Tope se u USTIMA, idu uz bilo koji PRILOG (RECEPT)
Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ lunatube

ZA RUČAK

PLJESKAVICE SA PEČURKAMA I PASULJEM: Tope se u USTIMA, idu uz bilo koji PRILOG (RECEPT)

Pljeskavice poslužite sa prilogom po želji

Objavljeno:

Veoma su ukusne, kako tople tako i kada se ohlade...

Sastojci

Potrebno je:

šampinjona 200 g

ljubičastog luka 100 g

crvenog pasulja iz konzerve 100 g

belog luka 2 češnja

prezle 100 g

origana 1 kašičica

majčine dušice 1 kašičica

mlevenog bibera 1 kašičica

ulja 40 ml

suvi biljni začin po ukusu

Kako pripremiti

1. Šampinjone oljuštiti (nikako ih nemojte prati jer dosta upijaju vodu) i iseckati na sitne kockice. Ljubičasti i beli luk takođe sitno iseckati. Pasulj dobro isprati pod mlazom hladne vode.

2. Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni i beli luk i šampinjone. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje sve dok voda ne ispari koju pečurke puste. Pred kraj dinstanja, 2-3 minuta, ubaciti pasulj, origano i majčinu dušicu. Promešati i skloniti sa vatre da se prohladi, da bude mlaka na dodir.

3. Smesu prebaciti u blender ili secko i izblendati da se svi sastojci sjedine. Dobijenu smesu izručiti u vanglicu, promešati kašikom i dodati prezle. Rukom sjediniti sastojke. Kašikom za supu, koja je nauljena, zahvatati delove smese i rukama (koje su takođe nauljene) oblikovati pljeskavice. Debljinu pljeskavica odredite sami, moje su bile 1 cm debljine.

4. Pljeskavice možete peći u gril tiganju, koji se samo malo premaže uljem ili da ih pržite na ulju. Ja sam ih pekla u gril tiganju na srednjoj temperaturi, po dva minuta sa svake strane. Pljeskavice poslužite sa prilogom po želji.

5. Veoma su ukusne, kako tople tako i kada se ohlade...

(Espreso / Super Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.