LAŽNE LAZANJE! Bolje nego PRAVE (RECEPT)
Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

probajte

LAŽNE LAZANJE! Bolje nego PRAVE (RECEPT)

Uživajte u ukusu lazanja na neobičan način

Objavljeno:

Lažne lazanje po ukusu mogu da pariraju pravim, a kore zamenite krompirom.

Čuveno italijansko jelo, lazanje, se pravi u više verzija, ali originalni recept je ipak najbolji. Mi vam nudimo recept za lažne lazanje, tako ih zovemo zato što se slično pripremaju. Umesto kora koristi se krompir, a bešamel je zamenjen proprženim spanaćem u koji ste dodali rikotu. Između tih slojeva je i parmezan, kao i nezaobilazno mleveno meso. Uživajte u ukusu!

Sastojci:

8 krompira

220 g parmezana

1 crni luk

300 g mlevenog mesa

380 g seckanog pelata

malo peršuna

200 g spanaća

2 čena belog luka

200 g rikota sira

100 g mocarela sira

Priprema:

Krompir isecite na baš tanke kolutove, a crni luk isecakjte i propržite. Zatim dodajte mleveno meso i začinite. Dodajte pelat i seckani peršun i pržite dok ne bude gotovo. Spanać propržite, pa dodajte seckani beli luk, a posle minut, dva i rikotu. Ostavite još par minuta i sklonite sa šporeta.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

Ređajte red krompira, parmezana, krompira, pola smese sa spanaćem, red krompira, pa onda parmezan. Opet ide red krompira, pa mleveno meso, krompir, parmezan i druga polovina smese sa spanaćem. Poslednji je red krompira i pospite rendanom mocarelom. Pecite na 170°C oko 40 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.