REŠITE SE PODOČNJAKA NA PRIRODAN NAČIN: 1 povrće HIDRIRA i OPORAVLJA kožu, retko ko ZNA ZA OVO
Podočnjaci, Foto: Profimedia

MUKE

REŠITE SE PODOČNJAKA NA PRIRODAN NAČIN: 1 povrće HIDRIRA i OPORAVLJA kožu, retko ko ZNA ZA OVO

Da biste povratili atraktivnu nijansu i istovremeno uklonili oticanje, barem delimično izglađujući sitne bore, ovi postupci će pomoći

Objavljeno:

U odabiru prirodnih sredstava za borbu protiv podočnjaka moraćete uzeti u obzir karakteristike kože i biti spremni na redovne kozmetičke postupke. Jednostavno rečeno, najbolji efekat biće postignut upotrebom nekoliko lekovitih sredstava.

Koža oko očiju je mnogo tanja i nežnija nego na ostalim delovima tela. Kada krv stagnira u malim posudama (kapilarima), oni formiraju vrlo estetsku cijanozu. Kolagena vlakna ovog dela lica su vrlo tanka, brzo se istežu, epiderma gubi elastičnost i lagano propada, usled čega se stvara oteklina u vidu kese ispod očiju.

1 / 4 Foto: Profimedia

Razlozi za pojavu tamnih krugova ispod očiju su mnogi. Nepravilni stil života, bolest i stres utiču na izgled na najnepovoljniji način. Neke dame se moraju boriti protiv ove nevolje celog života, jer imaju genetsku predispoziciju za nju. U ovom slučaju neće biti moguće u potpunosti ukloniti podočnjake, već je moguće samo ih malo smanjiti i učiniti ih ne tako uočljivim.

Da biste povratili atraktivnu nijansu i istovremeno uklonili oticanje, barem delimično izglađujući sitne bore, ovi postupci će pomoći:

Prirodne maske

Najveći (i najbrži) efekat daju prirodne maske za kožu. Za njihovu pripremu koriste se uobičajeni (a često i jeftini) proizvodi i sredstva. Ipak, spremite se na činjenicu da rezultat neće biti trenutni.

Maska za podočnjake od krastavca

Najpopularnijim i najtraženijim smatra se maska od krastavca za područje oko očiju. Ovo povrće savršeno hrani nežnu kožu vlagom, osvežava i tonira. Pored toga, ima lagano osvetljujuće dejstvo, tako da izgled postaje blistav.

Najlakši način je da svež krastavac sameljete u blenderu, dobijenu kašu zamotajte u gazu i stavite na očišćenu kožu očne zone. Biljnu masu možete naneti samo na područja ispod donjih kapaka, ali najbolje je zatvoriti oči i napraviti masku na predelu od obrva do sredine jagodica.

Otečenost gornjih kapaka nije tako uočljiva kao područje ispod očiju, ali takođe može imati negativan efekat na lepotu licu, pa je preporučljivo da i na ovom delu koristite maske.

Nakon 20 minuta kaša od krastavca se ispere sa kože hladnom vodom, lice se obriše tonikom i nanese se hranljiva krema.

Osobama sa suvom kožom (kao i starijim od 35 godina) preporučuje se da mešaju krastavac sa par kapi sa uljima bogatim vitaminom A i E. Vitaminima možete istovremeno dodati brašno ili jaje (obavezno sveže) i tako napraviti efikasnu masku.

(Espreso / Cosmopolitan.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.