NEODOLJIVE BRESKVICE PO TRADICIONALNOM BAKINOM RECEPTU: Mališani će ih obožavati!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

reecept

NEODOLJIVE BRESKVICE PO TRADICIONALNOM BAKINOM RECEPTU: Mališani će ih obožavati!

Kada ste testo izvadili, isecite te ga na dva jednaka dela i napravite dve rolnice, a rolnice iseckajte na manje komadiće

Objavljeno:

Iako breskvice iziskuju više truda za pripremu, nijednu domaćicu ovo neće pokolebati, jer one ne mame samo izgledom već i ukusom. Nezaobilazan su deo svih ovala sa sitnim kolačima. Posebnu im se raduju najmlađi, a nestaju u tren oka, u jednom zalogaju.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za testo:

4 jajeta

250 ml ulja

100 ml mleka

200 g šećera u prahu

600 g brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica ekstrakta vanile

kora od limuna

prstohvat soli

Za fil:

300 g džema od kajsija

100 g mlevenih oraha

2 kašike ruma

mrvice od izdubljenih breskvica

Za dekoraciju

crvena i žuta boja za kolače

kristal šećer

Priprema:

U dublju posudu stavite brašno, dodajte izrendanu limunovu koricu, pa dodajte prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko i ekstrat vanile, pa sve ulijte u brašno i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite u frižideru oko sat vremena. Kada ste testo izvadili, isecite te ga na dva jednaka dela i napravite dve rolnice, a rolnice iseckajte na manje komadiće. Trudite se da vam kuglice budu jednake veličine i između svake ostavite prostor, jer će narasti u toku pečenja.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepni, oko 15 minuta, boja biskvita treba da ostane svetla. Još tople pečene biskvite, pažljivo izdubiti tankim nožićem. Mrvice stavite u posudu, pa dodajte sve ostale sastojke za fil. Biskvite punite filom, pa spojite dva biskvita tako da dobijete oblik loptice, odnosno breskve. Jestive boje pomešajte sa vodom u dve posude, pa breskvice umočite prvo u žutu, potom u crvenu boju. Malo ih ucedite i potom uvaljajte u šećer.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.