VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI OSTATKE VOĆA I POVRĆA! Evo za šta ih možete ISKORISTITI
Sok, Foto: Printscreen

probajte

VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI OSTATKE VOĆA I POVRĆA! Evo za šta ih možete ISKORISTITI

Ostaci od soka od povrća odlično će se uklopiti sa jutarnjom kajganom

Objavljeno:

Prirodno ceđeni sokovi od voća i povrća izuzetno su bogati vitaminima, ali možete iskoristiti i ono što ostane posle pripreme. Evo nekoliko ideja da svoju ishranu obogatite zdravim sastojcima.

Zamrznuta kaša

Ako ste cedili sok od šargarepe ili nekog zeleniša, preostala kaša je idealna za dodatak pilećim ili supama od povrća. A ako je u pitanju bio sok od pomorandže, jabuka i drugog voća, tu kašu možete iskoristiti u voćnim kolačima, na primer za pripremu popularnog jafa kolača. Kašu sipajte u kalupe za mafine ili plastične čašice, pa stavite u zamrzivač. Kada se zaledi, izvadite je iz kalupa i premestite u plastične kesice i vratite u zamrzivač do korišćenja.

Voćni šejk

Zdrave i ukusne šejkove možete napraviti ako pomešate pola šolje voćne kaše koja vam je ostala nakon ceđenja soka, pola šolje jogurta, manju mekšu bananu, pola šolje mleka. Sve izmiksajte u blenderu. Umesto banane možete koristiti i neko drugo voće. Ove napitke možete sipati u posudice za led i zalediti ih u zamrzivaču, pa ih koristiti kad god hoćete.

U kajgani

Ostaci od soka od povrća odlično će se uklopiti sa jutarnjom kajganom. Pomešajte 1/4 šolje kaše sa tri jajeta, pa izlijte u zagrejano ulje i poklopite tiganj. Možete dodati pečurke, naseckani luk, paprike... Kad kajgana bude gotova, pospite je, dok je još vruća, narendanim sirom.

Sa supama

Ono što ostane posle ceđenja šargarepe odličan je dodatak supi. Ubacite malo kaše od povrća, nekoliko komadića piletine i malo soli u vodu i stavite da se kuva. Takvu supu možete obogatiti griz knedlama.

1 / 4 Foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

Sos za špagete

Od ostataka povrćne kaše napravite sos za špagete. Jednu kašiku maslinovog ulja i jednu šolju kaše pomešajte u tiganju na srednjoj temperaturi, dinstajte dva-tri minuta, pa dodajte jedan naseckan čen belog luka, so i biber. Ostavite da se krčka oko pet minuta, pa zalijte paradajz pireom. Ostavite da prokuva, pa smanjite temperaturu i kuvajte do željene gustine. Ovakav sos pospite preko toplih špageta.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.