DA BI VAM KROMPIRUŠA BILA HRSKAVA I MEKANA, DODAJTE JOJ OVAJ PRELIV: Na prvi zalogaj će BITI SOČNIJA! (RECEPT)
Pita krompiruša, Foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

NJAM NJAM

DA BI VAM KROMPIRUŠA BILA HRSKAVA I MEKANA, DODAJTE JOJ OVAJ PRELIV: Na prvi zalogaj će BITI SOČNIJA! (RECEPT)

Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta

Objavljeno: 22:11h

Preko gotove pite krompiruše sipajte preliv koji će je učiniti hrskavom ili mekanom.

Pitu krompirušu ste pravili često i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Odlična je za doručak ili večeru uz čašu domaćeg jogurta. Ovaj recept od svih drugih izdvaja preliv. Kada je pita gotova ona se preliva, a ako želite da bude mekana preliv ostavite da upije, a ako želite da bude hrskava na vrhu, višak preliva izlijte.

1 / 4 Foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

300 ml vode

20 ml ulja

1 kašika sirćeta

10 g soli

Za punjenje:

300 g krompira

30 ml ulja

60 g crnog luka

Za preliv:

150-200 ml vode

25 g maslaca

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte vodu, ulje i sirće sa malo soli. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrije i ostavite da odmori 20 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svaku razvucite na tanak krug, pokrijte i ostavite da odmori nekih 20 minuta. Svaki krug prstima razvucite tanko, skoro providno. Premažite uljem. Krompir skuvajte, a luk iseckajte i propržite. Zatim pomešajte i ispasirajte. Sipajte na koru krompir po širini i urolajte, pa napravite kao puža. Ređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Sastojke za preliv skuvajte u tiganju, kada se sjedine prelijte vruću pitu. Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media