ZABORAVITE NA KUPOVNE PAŠTETE, NAPRAVITE DOMAĆU OD TUNE: 1 namirnica daje DODATNU AROMU (RECEPT)
Pašteta od tune, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

NAMAZ

ZABORAVITE NA KUPOVNE PAŠTETE, NAPRAVITE DOMAĆU OD TUNE: 1 namirnica daje DODATNU AROMU (RECEPT)

Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati

Objavljeno:

Domaća pašteta od tune puno je bolji izbor od kupovne.

Ova jednostavna, domaća pašteta od tune pravi se za očas posla. Zgodna je kao namaz na parčetu hleba za doručak, a može i da posluži kao umak za neke tortilje. Posebnu aromu joj daje kikiriki, a može da stoji nekoliko dana u frižideru.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

Sastojci:

1 konzerva tune

300 g krem sira

200 g majoneza

100 g kikirikija

sok od pola limuna

so, biber, aleva paprika

Priprema:

U posudi pomešajte sir i majonez, pa sve dobro umutite mikserom, da se lepo sjedini. Tinjevinu ocedite od ulja, pa je usitnite, ukoliko možete viljuškom, ali bolje bi bilo i blenderu. Dodajte u smesu od pavlake i majoneza, sipajte sok od limuna i dobro izmešajte. Takođe u blenderu sameljite kikiriki i dodajte u paštetu. Dodajte začine po ukusu i još jednom sve dobro imešajte, potom prebacite u činiju za serviranje. Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.