ZABORAVITE NA DODAVANJE ULJA U KUVANJE TESTENINE: Kuvari TVRDE da je to loša ideja iz 1 RAZLOGA
Testenina, Foto: Profimedia

KORISNO

ZABORAVITE NA DODAVANJE ULJA U KUVANJE TESTENINE: Kuvari TVRDE da je to loša ideja iz 1 RAZLOGA

Međutim, profesionalni kuvari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se testenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi

Objavljeno:

Iako deluje da nema neke velike filozofije u kuvanju testenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuvana.

Postoje brojni saveti kada je u pitanju kuvanje testenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lepile za dno šerpe.

1 / 5 Foto: Profimedia

Međutim, profesionalni kuvari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se testenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi ceo obrok jer će učiniti testeninu masnijom, što će sprečiti sos da se lepo zalepi ša špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za testeninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuvanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.