BILJKE KOJE SU IDEALNE ZA KUĆNE USLOVE! Ovo cveće će vam OPLEMENITI DOM, mnogi ga drže u KUPATILU (FOTO)
Cveće, Foto: Emilija Jovanović

cveće

BILJKE KOJE SU IDEALNE ZA KUĆNE USLOVE! Ovo cveće će vam OPLEMENITI DOM, mnogi ga drže u KUPATILU (FOTO)

Zeleni ljilan čiji latinski naziv je Chlorophitum comosum i odličan je izbor za sve početnike u botanici

Objavljeno:

Kad kupujete sobno cveće, osim izgleda, treba obratiti pažnju i na to, kako se često kaže, da li je biljka laka za održavanje.

Cvećari naglašavaju da ne uspeva svaka podjednako u istom okruženju. Jedan od razloga je i taj što kuća ili stan nisu podjednako osvetljeni u svim prostorijama.

Stručnjaci Home Advisora preporučuju da u kuću unesete baš ove jer su odlični čistači vazduha, lako se neguju a možete ih držati u različitim prostorijama.

Đavolji bršljen pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebno važno kada je napolju hladno pa više vremena provodite kod kuće.

Ova biljka traži senovito svetlo mesto, svež i vlažan vazduh i redovno zalivanje. Neki ih drže i u kupatilu

Zeleni ljiljan prema istraživanjima koja je sprovela NASA može da očisti vazduh od formaldehida, štetnog hemijskog jedinjenja, i to za čak 90 odsto. Ovaj cvet upija i mirise i isparenja, ali i poboljšava kvalitet sna, jer reguliše nivo kiseonika u prostoriji. Pogodan je i za dnevnu, ali i spavaću sobu.

Zeleni ljilan čiji latinski naziv je Chlorophitum comosum i odličan je izbor za sve početnike u botanici. Ova biljka uspeva na indirektnoj sunčevoj svetlosti i opstaje u gotovo svim uslovima. Poznato je da može da preživi i na temperaturama od samo dva stepena. Vazduh prečišćava tako što uklanja iz njega formaldehid i ksilen.

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika, pa bi ga zbog toga trebalo držati u spavaćoj sobi. Osim toga, ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Izbegavajte da ga držite na podu ukoliko imate podno grejanje i nikako blizu radijatora.

Fikus
Fikusfoto: Printscreen/Youtube/ Kruna VD

Ova biljka koja ima bordo stablo, poreklom je iz Indije. Vrlo je izdržljiva i voli svetlo. Fikus je potrebno zalivati zimi dva puta sedmično, dok je leti dovoljno jednom. Iz vazduha eliminiše ksilen, benzen, formaldehid i trihloretilen.

Svekrvin jezik ima moć da pretvori ugljen-dioksid u kiseonik tokom noći! Kao i zeleni ljiljan, svekrvin jezik takođe upija štetni formaldehid, koji se nalazi u bojama za zidove, sredstvima za održavanje nameštaja, raznim filterima od uređaja. Može da krasi i spavaću sobu.

1 / 4 Foto: Rina

Drvo novca ili "crassula" simbolizuje sreću, pa se preporučuje da je držite u hodniku gde se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može dostići visinu i do metar i po. Prema feng šuiju, ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.