AKO UGLEDATE ŽUTU MRLJU NA VAŠOJ BILJCI NIKAKO NIJE DOBRO: Evo šta joj se dešava
Biljke, Foto: Twitter printscreen

PAŽNJA

AKO UGLEDATE ŽUTU MRLJU NA VAŠOJ BILJCI NIKAKO NIJE DOBRO: Evo šta joj se dešava

Stavite nemlevenu kafu ― dakle zrna ― na površinu zemlje ili u istoj zemlji uz biljku koja propada posadite neku koja prirodno pruža tlu azot, poput grahorica

Objavljeno:

Priznajmo to ― čak i najvećim zaljubljenicima u prelepe kućne biljke i njihovo raskošno lišće dogodilo se da se suoče propadanjem i uvenućem svojim ljubimica. Dobra vest je to što čak i na prvu naznaku da nešto nije kako treba možete da reagujete i spasite svoje cveće, ako obratite pažnju i primenite sledeće.

Problem: Nedostatak magnezijuma u zemlji Kako ga prepoznati? Požutele ivice lista i žućkasta boja na stabljici Rešenje: Pre nego što je zalijete, po zemlji pobacajte epsom so, poznatu još kao gorka so, magnezijum-sulfat koji će povećati količinu magnezijuma u zemlji, a najbolje deluje na ruže.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/ Kruna VD

Problem: Nedostatak azota u zemlji Kako ga prepoznati? Žuti ili bledozeleni listovi Rešenje: Stavite nemlevenu kafu ― dakle zrna ― na površinu zemlje ili u istoj zemlji uz biljku koja propada posadite neku koja prirodno pruža tlu azot, poput grahorica

Problem: Nedostatak kalijuma u zemlji Kako ga prepoznati? Tamnobraonkaste tačkice po listovima i braonkasta boja na ivicama lišća. Rešenje: Duboko u zemlju zakopajte koru banane i postepeno ćete videti rezultate.

Problem: Nedostatak fosfora u zemlji Kako ga prepoznati? Po listovima se širi tamnobraon boja, a biljka više ne raste, ne daje cvetove u vreme kada joj je predviđeno cvetanje ili daje vrlo slabašne. Rešenje: Sipajte u zemlju tzv. koštano brašno, vrtu organskog đubriva koje može da se kupi, a može i da se napravi mlevenjem životinjskih kostiju, na primer onih koji su vam ostali iz supe.

Problem: Nedostatak kalcijuma u zemlji Kako ga prepoznati? Tamnobraonkaste tačkice po listovima, truljenje svih delova biljke, slabe i lomljive stabljike. Rešenje: Duboko u zemlju zakopajte mrvljene ljuske jajeta u što većoj količini i rezultati će se videti vrlo brzo.

Problem: Nedostatak gvožđa Kako ga prepoznati? Žuta boja između nerava lista i braon ivice na biljkama kojima prija kiselina. Rešenje: Na zemlju oko korena biljke dodajte sequestrene, đubrivo s visokim sadržajem lakorastvorljivog gvožđa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.