SARMA KAKVU NIKADA NISTE PROBALI: A od njenog tajnog sastojka MNOGIMA SE OKREĆE ŽELUDAC! (RECEPT)
Jagnjće sarmice, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

NEKO VOLI NEKO NE

SARMA KAKVU NIKADA NISTE PROBALI: A od njenog tajnog sastojka MNOGIMA SE OKREĆE ŽELUDAC! (RECEPT)

Sarmice poslužite uz kiselo mleko ili pavlaku i domaći hleb

Objavljeno:

Sarmica od iznutrica nekada se podrazumevala na svakoj slavskoj trpezi. Iako neki sa neodobravanjem gledaju na jela ovog tipa, činjenica je da su ona delikates.

U prošlim vremenima mnogo više se vodilo računa da o tome da se što manje namirnica i hrane baca, pa se pretpostavlja da je tako i ovo jelo nastalo.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Jedno je sigurno - ovakvo jelo ili obožavate da jedete ili ne volite da ga vidite ni na fotografiji.

1 kg jagnjećih iznutrica

1 trbušna maramica

3 glavice crnog luka

3 velika čena belog luka

50 ml ulja

50 gr pirinča

4 jaja

so, biber u zrnu

nekoliko listova lovora

sirće

voda

Priprema:

Maramicu i iznutrice držite u hladnoj vodi sa dodatkom pola šolje sirćeta nekoliko sati. Vodu promenite nekoliko puta u tom periodu.

znutrice stavite da se kuvaju u slanoj vodi, pa dodajte lovorov list i zrna bibera.

Skuvane iznutrice iseckajte sitno ili sameljite krupnije.

Luk sitno iseckajte, beli luk izgnječite, pa sve zajedno prodinstajte na ulju. Pirinač skuvajte uobičajeno.

Iznutrice, izdinstani luk, pirinač i jaja sjedinite u kompaktnu smesu. Začinite po ukusu solju i biberom.

Maramicu isecite na jednake delove, otprilike na kvadrate 15x15 cm, pa punite smesom i motajte u sarmice, vodeći računa da fil ne ispada.

Sarmice poređajte jednu do druge u podmazanu posudu i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Sarmice poslužite uz kiselo mleko ili pavlaku i domaći hleb.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.