DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA JE PRAVI DELIKATES: Sprema se OČAS POSLA, namaz kojem niko NE MOŽE DA ODOLI (RECEPT)
Pašteta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

ZDRAVIJE

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA JE PRAVI DELIKATES: Sprema se OČAS POSLA, namaz kojem niko NE MOŽE DA ODOLI (RECEPT)

Nakon toga prebacite u činiju iz koje ćete je služiti i pašteta je spremna za jelo

Objavljeno: 17:22h

Domaća pašteta od čvaraka kojoj će retko ko uspeti da odoli.

Pašteta od čvaraka datira još iz šezdesetih godina prošlog veka, koja se uvek služila uz vruć hleb ili mekike. Danas se umesto toga može poslužiti i uz krekere ili prepečen tost, ali ipak je nezamenjiv domaći hleb koji ste sami umesili i sezonsku - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sastojci:

250 g čvaraka

2 kuvana jajeta

1 glavica crnog luka

2 kisela krastavca

2 kašike mekog sira

biber, aleva parike

Priprema:

Sitnije čvarke stavite u blender pa ih malo sameljite, ali vodite računa da se sasvum ne usitne. Dodajte sitno seckan luk, krastavčice, jaja i dve kašike sira koji nije previše slan. Po ukusu dodajte biber i alevu papriku. Sve ponovo dobro izblendirajte, ako ima potrebe i dva puta da se sastojci dobro sjedine. Nakon toga prebacite u činiju iz koje ćete je služiti i pašteta je spremna za jelo.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.