OVO SVAKI VLASNIK PSA MORA DA ZNA: Neke ČINJENICE će vas RASPLAKATI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVO SVAKI VLASNIK PSA MORA DA ZNA: Neke ČINJENICE će vas RASPLAKATI!

Ovo nikako ne smete da zaboravite ukoliko imate psa

Objavljeno:

Ukoliko se odlučite da usvojite psa, spremite se na dugo putovanje puno srećnih trenutaka, ali i onih koji će vam slomiti srce.

Onog trenutka kada shvatite da je vaš pas - vaš ljubimac, ali da ste vi njemu ceo svet shvatićete i zašto je toliko bitno posvetiti mu dovoljno pažnje i ljubavi.

- Vodi me na nova mesta, kako bih upoznao nove prijatelje" - "Možda ću se u početku uplašiti od njih, ali ako me držiš uz sebe kroz sva nova iskustva, naučiću da budem poverljiviji kada su drugi u pitanju. Zaista volim da upoznajem nove prijatelje.

- Ne odbacuj me kada novi članovi porodice pristignu" - "Oni su i moja porodica. Ja ću ih voleti i poštovati isto koliko volim i poštujem tebe. - Ne ljuti se na mene kada ti skočim u naručje" -Toliko te volim da nekad prosto ne mogu da odolim svom uzbuđenju i želji da te zagrlim.

Nauči me novim stvarima - Volim da te činim srećnim, zato me nauči šta bi voleo da radim. Učenje je odlična vežba i ja to volim isto koliko i trčanje po parku

Ljubimci, Zima, Pas, Mačka, Ljubimci zimi, Životinje i zima
foto: Profimedia

- Nemoj da gubiš strpljenje i da odustaješ od mene - Ne razumem tvoj jezik, ali se trudim koliko god mogu da naučim. Daj mi vremena da razumem šta želiš od mene, jer sve što ja želim jeste da ti udovoljim.

- Ne iskaljuj svoj bes na meni - Bez obzira na to kakav ti je dan bio, ja sam uvek srećan što te vidim i učiniću sve da tvoj dan bude bolji.

- Daj mi prostora kada sam uplašen - Uvek se osećam bolje kada sam sa tobom i ponekad mi treba trenutak pre nego što shvatim da me nove stvari neće povrediti.

- Bez obzira koliko si zauzet, pokušaj da provedeš malo kvalitetnog vremena sa mnom" - Ovo je zapravo ono čemu se radujem najviše, jer svaki minut sa tobom meni znači mnogo.

- Ne ostavljaj me napolju kada je pretoplo ili hladno - "Nemam gde da odem kako bih se ohladio ili zagrejao, a ne mogu da pobegnem od tebe čak i kada sam u očajnoj situaciji.

Pas
foto: Profimedia

- Ne zaboravi male stvari koje me čine srećnim i zdravim - Moje šapice bole ako su mi nokti predugački i osećam se mnogo bolje ako mi je krzno čisto. Mogu se čak i razboleti ako su mi zubi previše prljavi. To je samo nekoliko tvojih minuta, a meni mnogo znače.

- Veruj mi - Ja tebi verujem celim srcem, molim te veruj i ti meni. Ti si meni ceo svet.

- Nemoj se dugo ljutiti na mene - Imaš svoj posao, prijatelje, svoju zabavu, ja imam samo tebe.

- Pričaj sa mnom - Možda ne razumem tvoj jezik i tvoje reči, ali razumem govor tela i tvoj ton.

- Uvek me tretiraj sa nežnošću - Budi siguran da nikada neću zaboraviti kako se ophodiš prema meni. Što me više voliš, to će jača biti naša veza.

Molim te, ne udaraj me - Zapamti da ja imam zube kojima lako mogu da slomim čak i kosti u tvojoj ruci, ali sam odlučio da te ne grizem jer te volim. Ako sam pogrešio, nisam želeo da te učinim ljutim, zato mi pomozi da shvatim, kako to ne bih ponovio. Radije bih te izljubio

- Potrudi se da znam kada sam uradio pravu stvar - Ništa na ovom svetu neće me učiniti srećnijim. Mogu da osetim kada si zadovoljan sa mnom i ako znam šta sam uradio da ti budeš srećan, možeš se kladiti svojim životom da ću to uraditi ponovo, i ponovo, i ponovo...

Pas
foto: Profimedia

- Obrati pažnju na mene ako se čudno ponašam- Pre nego što me prekoriš zato što sam lenj ili ne sarađujem sa tobom, prvo proveri da li me nešto muči. Moje srce možda stari i možda se ne osećam dobro, a možda me nešto i boli.

- Brini o meni i kada ostarim isto koliko si brinuo kada sam bio štene - Kada sam bio mali, provodio si sa mnom mogo vremena mazeći me i dodirujući moje mekano krzno. Moje krzno možda više nije tako mekano i možda više nisam mali, ali moja ljubav prema tebi je samo porasla.

- Kreni sa mnom na teško putovanje - Razumem da ti je teško, ali molim te ostani sa mnom do samog kraja. Sve je bolje, lakše i sigurnije za mene ako si sa mnom. Zapamti, volim te.

1 / 6 Foto: Profimedia

(Espreso / Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.