NAPITAK OD 2 SASTOJKA ĆE VAS RASTERETITI POSLE PRAZNIKA! Pomozite svom organizmu da svari hranu
Napitak, Foto: Printscreen

napravite sami

NAPITAK OD 2 SASTOJKA ĆE VAS RASTERETITI POSLE PRAZNIKA! Pomozite svom organizmu da svari hranu

Pijte po dva decilitra razblaženog napitka pre svakog obroka

Objavljeno:

Praznici su iza nas i nije malo onih koji se, što zbog kalorične hrane, što zbog manjka kretanja osećaju tromo i naduto, pa tragaju za pomoćnim sredstvima koja će im pomoći da malo rasterete i očiste organizam.

Za tako nešto, podsećaju nutricionisti, najbolje je povesti računa o načinu ishrane, uvesti veće količine svežeg voća i povrća, kao i potaža nauštrb mesa i slatkiša, a unos veće količine obične vode je imperativ.

Kako ima mnogo onih koji tokom dana ne popiju preporučenu količinu vode, jedan deo tečnosti mogu da zamene jednostavnim i ukusnim napitkom koji će učiniti da se osetite "lakše", bolje i svežije.

Sastojci:

400 gr korena celera

1 kg limuna

2 l vode

Narendajte celer, pa ga prelijte sa dva litra vode. U to dodajte narendanu koru od jednog limuna i sve zajedno kuvajte 20 minuta. Ostavite da se tečnost ohladi pet, šest sati.

Potom iscedite sok od kilograma limuna i dodajte ga u prohlađenu tečnost. Procedite sve zajedno, pa tečnost sipajte u staklenu flašu ili bokal.

Ovaj napitak konzumirajte tri puta dnevno, tako što ćete ga razblažiti vodom u razmeri 1:5 u korist vode. Pijte po dva decilitra razblaženog napitka pre svakog obroka.

Takođe, u razblažen napitak možete dodati kolutove pomorandže i listiće nane kako bi njegov ukus učinili prijatnijim.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.