RETROGRADNI MERKUR JE OPET TU: Od onog što donosi skočiće vam se svaka DLAKA na glavi!
Foto: Profimedia

IPAK, IMA REŠENJE

RETROGRADNI MERKUR JE OPET TU: Od onog što donosi skočiće vam se svaka DLAKA na glavi!

Retrogradan hod Merkura počinje 14. januara i trajaće sve do 3. februrara. Od 14. do 25. januara biće u znaku Vodolije, a od 25. do 3. februara u znaku Jarca

Objavljeno:

Merkur je ove godine prvi put postao retrogradan, a iako se on često posmatra kao kraj haotičnih tranzita, nije sve tako loše kao što se čini. S obzirom na to da se Venera takođe retrogradira u isto vreme, ovog meseca ćemo se suočiti sa dvostrukom dozom previranja.

Merkur počinje u Vodoliji i završava u Jarcu; ova dva znaka donose veoma različite energije, što znači da će ova retrogradnost doživeti niske udarce u našoj komunikaciji. Ipak, dok je Merkur u Vodoliji bićemo malo otvoreniji za nove ideje i načine kako pristupamo većini stvari.

Retrogradni Merkur
foto: profimedia

Retrofaza Merkura je težak period za donošenje odluka, javljaju se poteškoće u svim poslovima, u procesu proizvodnje, oko putovanja, sređivanja dokumenata… Mnogo toga, naravno, zavisi od znakova zodijaka u kojima se Merkur nalazi u periodu retrogradnog kretanja. Kada Merkur zaroni u Jarca 25. januara, energija može da postane još ozbiljnija, a mi možemo da postanemo previše kritični ili izbirljivi.

Da biste maksimalno iskoristili ovu retrogradnost, evo nekoliko predloga: provedite vreme u prirodi, očistite sve prostore u kojima boravite, proverite primaoce na svim imejlovima i DM-ovima i ostavite sebi dovoljno vremena i prostora u svom rasporedu kako biste konačno otišli na ono dugo planirano, a uvek odlagano putovanje.

Često se pominje da nešto ne možemo da uradimo zbog njega, a šta zapravo znači retrogradni Merkur. Tri ili četiri puta godišnje, planeta koja nadgleda komunikaciju, transport i tehnologiju izgleda da se pomera unazad sa naše tačke gledišta na Zemlji, tri nedelje. Usporavanje i rezerva imaju tendenciju da odlažu ili umanjuju napredak u svim aspektima života koji spadaju u Merkurov delokrug. Retrogradni periodi Merkura ne moraju biti potpuna nevolja. Možete ga zapravo preformulisati kao priliku da se nosite sa svim što je ostalo u pozadini i zahteva drugi pogled, osvežavanje ili uređivanje, tako da možete sigurnije da idete napred.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.